Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου «Αμείλικτοι σε θέματα βίας»

«Αμείλικτοι σε θέματα βίας»

0
meimaris
Dodekanisos
Την πριμοδότηση των ομάδων που θα εξαλείψουν την βία και θα χρησιμοποιούν πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, σκέφτονται πολύ σοβαρά στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα παραπάνω μας το αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Μειμάρης σε μια μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην «δσπορ». Ο κ. Μεϊμάρης πιστεύει ακράδαντα ότι η έξωθεν καλή μαρτυρία των πρωταθλημάτων στο νομό μας, μπορεί να φέρει πολλά οφέλη στην ΕΠΣΔ και κατ’ επέκταση στα σωματεία. Μεταξύ άλλων, για το θέμα αυτό μας είπε:
«Πέρσι στα θέματα της βίας ήμασταν χαλαροί. Φέτος όμως δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Οι πρόεδροι θα ξέρουν από την αρχή ότι δεν θα είμαστε ελαστικοί σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την βια. Τα σωματεία που θα μπορέσουν να εξαλείψουν την βία και θα κάνουν προσπάθεια θα πρέπει να ανταμειφθούν. Θέλουμε να κάνουμε την διαφορά στο κομμάτι αυτό. Θέλουμε τα παιχνίδια να αρχίζουν και να λήγουν κανονικά. Αυτό το πράγμα θα βγει προς τα έξω και η έξωθεν καλή μαρτυρία θα φέρει και χρήματα. Θα είναι για καλό των σωματείων .Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Αυτή είναι η ουσία. Άλλωστε θα κάνουμε μια συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας και θα τα πούμε όλα αυτά αναλυτικά.»
Σχετικά με το θέμα των μικρών, ο κ. Μεϊμάρης μας είπε:
«Είναι και αυτό ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα. Σκεφτόμαστε μια πριμοδότηση των σωματείων που θα χρησιμοποιούν σε διάρκεια τους περισσότερους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βρούμε όμως την φόρμουλα που θα το διασφαλίσουμε και που η χρησιμοποίηση των μικρών θα είναι ουσιαστική. Ίσως το κάνουμε για μια περίοδο από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο όπου τα πρωταθλήματα λογικά δεν θα έχουν ξεκαθαρίσει και θα υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον. Δεν είναι δηλαδή το ίδιο, ότι αν μια ομάδα έχει υποβιβαστεί και αρχίζει και βάζει κατά κόρον μικρούς παίκτες και μια άλλη χρησιμοποιεί παίκτες αυτών των ηλικιών όταν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σκεφτόμαστε όλα αυτά τα ζητήματα και θα αποφασίσουμε σύντομα για το τι θα κάνουμε.»
Σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται με τα φαινόμενα βίας που φέτος υπάρχουν στα φιλικά παιχνίδια, απάντησε ως εξής:
«Προβληματισμός υπάρχει αλλά δεν θεωρώ ότι η ένταση αυτή σχετίζεται με τον αγώνα. Είναι γενικότερα η κρίση που υπάρχει και ο κόσμος ξεσπάει στο γήπεδο. Όλοι είναι στην …τσίτα και δεν θέλουν και πολύ για να πάρουν φωτιά.»
Όσο για το πως βλέπει τα πράγματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:
«Πέρσι για άπειροι, πήγαμε καλά.. Αποδείχθηκε και από τα πρωταθλήματα όπου υπήρχε ένας ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Αντικειμενικά, περίμενα να είχαμε περισσότερα προβλήματα, αλλά τελικά νομίζω ότι τα λύσαμε εύκολα. Πιστεύω ότι φέτος θα πάμε καλά και δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.»

Από την εφημερίδα Δημοκρατική

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments