Αρχική Εκτός συνόρων Άλωσε το «Καμπ Νόου» με χατ – τρικ του Μπαμπέ

Άλωσε το «Καμπ Νόου» με χατ – τρικ του Μπαμπέ

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Ένας σεληνιασμένος ΚιλιάνΜπαμπέ σημείωσε τρία γκολ (32’, 65’ & 85’) και έδωσε διστάσεις θριάμβου στην πρώτη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νόου», καθώς επικράτησε με 1-4! Από ένα γκολ σημείωσε και ο ΜόιζεΚεν (στο 70’), ενώ προσωρινά είχε ανοίξει το σκορ ο Λιονέλ Μέσι με πέναλτι στο 27ο λεπτό. Παράλληλα η Γαλλική ομάδα έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως αυτή ήταν και μία εκδίκηση της Παρί για το προ τετραετίας 6-1 της Μπάρσα που έμεινε στην ιστορία ως «LaRemontada», δηλαδή «Η επιστροφή».

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις λέει ο φιλόσοφος λαός. Πριν λίγες ημέρες ο Ρόναλντ Κούμαν είχε δηλώσει πως την δεδομένη στιγμή καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη από την δική του Μπαρσελόνα. Πριν από λίγα λεπτά η Παρί του Μαουρίτσιο Ποκετίνο «διέσυρε» με το εμφατικό 4-1 τους «μπλαουγκράνα» σε μία βραδιά που έλαμψε το άστρο του Μπαμπέ.
Συγκεκριμένα ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός έφτασε τα 22 γκολ σε 41 παιχνίδια στο ChampionsLeague και συνολικά τα 110 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Παρί, ξεπερνώντας τον Παουλέτα (109 γκολ), όντας πλέον τρίτος σκόρερ όλων των εποχών για την Παρί. Μπροστά του είναι μόνο οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ΈντινσονΚαβάνι. Τελευταίος παίκτης που σημείωσε χατ – τρικ μέσα στο «Καμπ Νόου» ήταν ο Ουκρανός Αντρέι Σεβτσένκο το μακρινό 1997, με την φανέλα της Ντιναμό Κιέβου.

https://www.youtube.com/watch?v=y3vn3oxtRT8&fbclid=IwAR3zLVw7tbVgazyRsY7TC985aVguCSiwVCY_vohU9IsPLMkpPOxwqy3xMyE

Στο άλλο ματς της φάσης των 16, η Λίβερπουλ χάρη στα γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ (53’) και Σαντιό Μανέ (58’), νίκησε με 2-0 την τυπικά γηπεδούχο Λειψία στην «PuskasArena» και σχεδόν καθάρισε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν γίνει κάτι το συγκλονιστικό η Λίβερπουλ θα προκριθεί για 16η φορά σε 18 νοκ άουτ αναμετρήσεις εις βάρος Γερμανικής ομάδας, από τις οποίες έχει να ηττηθεί από το μακρινό 2002 (Μπάγερ Λεβερκούζεν).

Με αυτό το γκολ ο Μανέ έπιασε τον Ίαν Ρας στην πέμπτη θέση με 20+ γκολ στην Ευρώπη, στην ιστορία της Λίβερπουλ. Από πάνω του βρίσκονται οι Μάικλ Όουεν (22), Μοχάμεντ Σαλάχ (24) και στην κορυφή ο Στίβεν Τζέραρντ (41).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments