Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική «Άλωσε» την έδρα της Ρόδου ο Ιάλυσος!

«Άλωσε» την έδρα της Ρόδου ο Ιάλυσος!

0
Dodekanisos

Ο Ιάλυσος ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Ρόδο (2-1). Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League (Νότιος Όμιλος).

Ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Ο Ιάλυσος εμφανίστηκε εξαιρετικά βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του (ήττα 3-0 από την Επισκοπή στο Ρέθυμνο). Έτσι κατόρθωσε να πανηγυρίσει ένα τεράστιο εκτός έδρας «διπλό» (1-2) στο ντέρμπι με την Ρόδο. Μία Ρόδος, που ναι μεν είχε τις ευκαιρίες της, αλλά δεν τις μετουσίωσε. Τα «ελάφια» έχασαν την ευκαιρία να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την βαθμολογική τους θέση (μετά και την ήττα της Καλλιθέας από την Καλαμάτα). 

Για τον Ιάλυσο το σκορ άνοιξε στο 25′ ο Χατζησάββας με πέναλτι. Την νίκη «κλείδωσε» στο δεύτερο μέρος ο Μαστραντωνάκης (στο 60′). Για τους ηττημένους, μείωσε ο Ριτάκο στο 78′ με τρομερό γκολ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιάλυσος όχι μόνο «έσπασε» το εντός έδρας αήττητο της Ρόδου, αλλά γεύτηκε την χαρά της νίκη σε επαγγελματικό επίπεδο κόντρα στα «ελάφια» ύστερα από το μακρινό 1994! 

Το ματς: 

Ο Κώστας Βελιτζέλος παράταξε το σύνολο του με σχηματισμό 4-2-3-1. Ενώ στον αντίποδα ο Βαγγέλης Χαντές χρησιμοποίησε το «αγαπημένο» του 4-3-3. Τα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς. Στο 12ο λεπτό τα «ελάφια» απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ. Ο Αρναρέλλης με εξαιρετική ατομική ενέργεια βρέθηκε τετ – α – τετ με τον Ανδρούτσο. Όμως ο τερματοφύλακας του Ιαλυσού κράτησε το «μηδέν» με σωτήρια επέμβαση. 

Ότι δεν κατάφερε η Ρόδος πριν με τον Αρναρέλλη, κατόρθωσε ο Ιάλυσος στο 25′ με τον Χατζησάββα. Ο επιθετικός των «τοξοβόλων» κέρδισε πέναλτι από τον Νικολόπουλο, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και ευστόχησε κόντρα στον Πίτκα, για το 0-1 του Ιάλυσου. Στο μεταξύ η Ρόδος είχε δύο καλές στιγμές με μακρινά σουτ των Δελαπόρτα και Σερέντιουκ, τα οποία απομάκρυνε ο Ανδρούτσος. Που παρεπιπτόντως είχε αρκετή δουλειά στο πρώτο μέρος. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιάλυσος βρήκε και δεύτερο γκολ στο 60′ από μεγάλο λάθος του Χύσι. Ο Μαστραντωνάκης του «έκλεψε την μπάλα, βγήκε φάτσα με τον Πίτκα, νικώντας τον για το 0-2. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ωστόσο το μόνο που μπόρεσαν ήταν να μειώσουν στο 78′ με πανέμορφο γκολ του Αργεντινού Ριτάκο για το τελικό 1-2 υπέρ των «τοξοβόλων». 

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Τσολακίδης (Αθηνών)

Τέταρτος: Κακουλίδης (Θράκης)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ρόδος (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Καψάλης, Πεχλιβανόπουλος, Χύσι, Μπαξεβάνος, Δελαπόρτας, Μαρτσάκης (65′ Λίχτι), Νικολόπουλος (45′ Ριτάκο), Τσίπρας, Αρναρέλλης (75′ Μακρής), Σερέντιουκ (75′ Βουργοτζής).

Ιάλυσος (Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράϊ, Καρπαθάκης, Καντούτσης(75′ Χριστόπουλος), Μανιώτης, Γιώργου, Μαστραντωνάκης (83′ Σταθόπουλος), Παπαδόπουλος, Χατζησάββας, Παπουτσογιαννόπουλος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments