Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου «Αλλού τα πολιτικά σας παιχνίδια!»

«Αλλού τα πολιτικά σας παιχνίδια!»

1
poseidonas2
Dodekanisos

Τη δική της απάντηση με αφορμή τα όσα γράφονται τελευταία από ορισμένους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το Δημοτικό γήπεδο Πηγαδίων και την τοποθέτηση χλοοτάπητα, δίνει η διοίκηση του Ποσειδώνα Κάρπαθου μέσω σημερινής της ανακοίνωσης. Το κείμενο αναφέρει:
«Αγαπητοί φίλοι,
Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ορισμένων ανθρώπων με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, που για ακόμα μια φορά χρησιμοποιώντας τη φτηνή λογική του μηδενισμού και της ισοπέδωσης, προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον Ποσειδώνα Καρπάθου πολεμώντας το «όνειρο» της τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα, αποφασίσαμε να απαντήσουμε επίσημα μέσω της παρούσας ανακοίνωσης.
Ορισμένοι κύριοι με γνωστή ιδεολογία την οποία δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κρίνουμε, στοχοποίησαν τις ενέργειες και τη διάθεση του Δ.Σ. του Α.Σ.Κ. «Ποσειδών» για την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδίων και την πραγματοποίηση μιας επιθυμίας της ίδιας της κοινωνίας. Χρησιμοποιώντας τη γνωστή ισοπεδωτική τους λογική, εμπλουτισμένη με άφθονη δόση λαϊκισμού και απαξίωσης, προσπάθησαν δίχως αποτέλεσμα να επιχειρηματολογήσουν, συγκρίνοντας το «έργο» για την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα με κάποια εντελώς διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο τόπος, τα οποία ασφαλώς και γνωρίζουμε.
Η λογική τους μέσα από το κείμενο με τίτλο “Δώστε χόρτο στο λαό της Καρπάθου” βασίζεται στο επιχειρήματα ότι δεν δικαιούνται οι νέοι άνθρωποι να αθληθούν σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών χώρο, από τη στιγμή που δεν έχουμε νοσοκομείο, επειδή η βενζίνη μας είναι ακριβή και επειδή εξαιτίας των υψηλών ποσοστών της ανεργίας έχει αυξηθεί το φαινόμενο της μετανάστευσης. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δίχως όνειδος τολμούν με θράσος να συγκρίνουν το ιερό δικαίωμα του ανθρώπου για άθληση το οποίο καλλιεργήθηκε από τους προγόνους μας και διαδόθηκε μέσω του ολυμπισμού στην οικουμένη, με παραισθησιόγονες ουσίες έχοντας ως επιχείρημα ότι και ο αθλητισμός και οι ουσίες σου προκαλούν την ίδια ευτυχία.
Ελπίζουμε δε, να αστειεύεστε με τα συγκεκριμένα σχόλια, γιατί αν αυτά που προβάλλεται ως επιχειρήματα τα πιστεύετε, τότε είστε άκρως επικίνδυνοι για την κοινωνία και τον τόπο. Και για να σας απαντήσουμε στο ίδιο ισοπεδωτικό στυλ με το δικό σας, σας ενημερώνουμε ότι το «χόρτο» το δικό μας θα τοποθετηθεί με στόχο να αποτρέψουμε τα παιδιά μας να χαρούν μέσα από άλλου είδους «χόρτο».
Οι εποχές που αντιμετωπίζουμε είναι δύσκολες για όλους και ήρθε η ώρα όλοι μας ακόμα και η αριστερά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους να καλλιεργείται η ισοπεδωτική λογική του παραλόγου και όλοι μαζί, ο καθένας από το πόστο και το μετερίζι του να παλέψουμε για όσα πιστεύουμε και κυρίως μαζί, συνοδοιπόροι στην βελτίωση των αθλητικών, κοινωνικών, τουριστικών και οικονομικών συνθηκών του νησιού μας.
Θα πρέπει επιτέλους, μιας και η ίδια η εποχή το απαιτεί, η αριστερά να σταματήσει να ψάχνει «κορμοράνους» εκεί που χτίζονται τα γήπεδα, εξυγχρονίζοντας την άποψη της για τον αθλητισμό, αφού ο αθλητισμός δεν είναι ένα κομμάτι έξω από την κοινωνία αλλά ένα βασικό κομμάτι της κοινωνίας.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι το όραμα μας δεν έχει χρώμα ούτε πολιτική ιδεολογία. Το όραμα μας για την αναγέννηση του καρπαθιακού αθλητισμού δε είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό.
Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι όποιος προσπαθήσει να «παίξει» με το όνειρο μας, θα μας βρει απέναντι του. Ο Ποσειδώνας Καρπάθου είναι ένα σωματείο που δε αρέσκεται σε λόγια αλλά αποδεικνύει την προσφορά του στην κοινωνία με πράξεις. Μάρτυρες μας τα 150 παιδιά που προπονούνται στις ακαδημίες μας, που ταξιδεύουν στον Ελλάδα, που γνωρίζουν νέα μέρη και αποκτούν νέες παραστάσεις και οι 500 άνθρωποι που έρχονται την Κυριακή στο γήπεδο μας. Εμείς για αυτούς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να ονειρευόμαστε. Γιατί εμείς δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τόπο με ιδεολογίες και λόγια αλλά με πράξεις. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να πάτε να παίξετε αλλού τα πολιτικά και κομματικά σας παιχνίδια, μακριά από το όνειρο των παιδιών μας.
Α.Σ. Καρπάθου «Ποσειδών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας
Κωστας
9 years ago

Μη μασατε, πολεμηστε μεχρι να πετυχετε το στοχο σας!!! Σας κατανοω πληρως, ο Ευκλης εκανε 16 χρονια χωρις γηπεδο, κι αυτο τωρα ειναι 4 χλμ εξω απο το χωριο!!! Να ειστε ολοι μια γροθια!