Αρχική Αθλητικά νέα Άλλο ποδόσφαιρο και… άλλο πολιτική

Άλλο ποδόσφαιρο και… άλλο πολιτική [pics]

0
Πηγή φωτογραφίας: fifa.com
Dodekanisos

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη ανάμεσα σε ΣΚΟΠΙΑ και Ολλανδία, ο αρχηγός των «Οράνιε» Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ χάρισε στον αρχηγό των ΣΚΟΠΙΩΝ μία φανέλα με τον αριθμό 122.

Έναν μήνα πριν εισέλθει στο 38ο έτος της ηλικίας του, ο Γκόραν Πάντεφ -έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια προσφοράς στην εθνική του ομάδα- αναμένεται να ρίξει τίτλους τέλους. Αυτό θα συμβεί στον σημερινό αγώνα κόντρα στην Ολλανδία. Γεγονός που επιβεβαίωσε και στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

«Ναι, αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι με τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας. Είναι το τέλος της καριέρας μου στην εθνική ομάδα. Είμαι χαρούμενος που λέω αντίο και αποχωρώ με τέτοιο τρόπο», τόνισε ο ποδοσφαιριστής της Τζένοα.  

Ο Γκόραν Πάντεφ αποτελεί μακράν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έβγαλε η χώρα των ΣΚΟΠΙΩΝ. Συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε τα ΣΚΟΠΙΑ να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε μεγάλο τουρνουά. Σε προσωπικό επίπεδο, το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, το πέρασε στην Ιταλία. Αρχικά για την Λάτσιο (189 συμμετοχές 64 γκολ). Αργότερα ακολούθησε η Ίντερ Μιλάνου (70/8), η Νάπολι (124/22) και στο τέλος η Τζένοα (165-/32-).

Με την εθνική ομάδα των ΣΚΟΠΙΩΝ είναι πρώτος σε εμφανίσεις με 122 συμμετοχές και πρώτος σκόρερ της με 38 γκολ. Mάλιστα πρόλαβε να σκοράρει στο EURO 2020 (στην ήττα 3-1 κόντρα στην Αυστρία). Έτσι αναδείχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 

Άλλο ποδόσφαιρο και άλλο πολιτική

Σε όλη την διάρκεια του κειμένου δεν αναφέρθηκα καθόλου στην γειτονική χώρα με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Κι εξηγούμαι: Μου περνάει εντελώς αδιάφορη η Συνθήκη των Πρεσπών. Ήδη τα ΣΚΟΠΙΑ φρόντισαν να αθετήσουν τα συμφωνηθέντα. Δεν συμφωνώ μαζί της. Αποτελεί δικαίωμα μου να αποκαλώ όπως θεωρώ πως πρέπει να την αποκαλώ την χώρα.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο απονέμω το ύστατο χαίρε σε έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή. Δεν είμαι ρατσιστής. Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα «αγκαλιάσαμε» δύο ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ αθλητές (Πέρο Άντιτς και τον Τόνι Σαβέβσκι). Όμως, άλλο ποδόσφαιρο και άλλο πολιτική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments