Αρχική Επικαιρότητα Άλλο ένα Σάββατο στους δρόμους βγήκαν οι Γάλλοι (vids)

Άλλο ένα Σάββατο στους δρόμους βγήκαν οι Γάλλοι (vids)

0
Dodekanisos

Το …βιολί τους οι Γάλλοι! Για ένα ακόμα Σάββατο βγήκαν μαζικά στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των υποχρεωτικοτήτων και της «πράσινης κάρτας». Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 200 διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε ολόκληρη τη Γαλλία. Την …τιμητική του είχε το Παρίσι όπου χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν υπέρ της ελευθερίας της επιλογής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν από τη λεωφόρο Saint-Marcel στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης προς την πλατεία της Βαστίλης.

Κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταμάτα», φώναζαν «Ελευθερία» και χτυπούσαν τύμπανα. Μερικοί από τους διαδηλωτές εθεάθησαν να φορούν κίτρινα γιλέκα – σύμβολο ενός άλλου μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας που ήταν ενεργό στη Γαλλία για περίπου ενάμιση χρόνο μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Μαρτίου 2020. Δεν έλειψαν και τα επεισόδια μιας και στην Place de la Bastille η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον μιας ομάδας διαδηλωτών.

Μεγάλες συγκεντρώσεις παρατηρήθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης. Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε και κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν εθνικές σημαίες της Γαλλίας και κρατούσαν ένα μεγάλο πορτοκαλί πανό με τη λέξη «Ελευθερία».

Μεταξύ 2.000 και 2.500 διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν επίσης στη νότια πόλη της Μασσαλίας. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νίκαια, την Τουλόν και τη Λιλ. Μια μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην ανατολική γαλλική πόλη Αλμπέρβιλ όπου οι άνθρωποι φώναζαν: «Είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν μας θέλει».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments