Αρχική Στήλες Απόψεις Άλλη μια υπέρβαση…

Άλλη μια υπέρβαση…

1
poseidon paides
Dodekanisos

Μία ακόμα υπέρβαση πραγματοποιεί ο Ποσειδώνας Καρπάθου, που στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε Δωδεκανησιακό επίπεδο, κάνει για ακόμα μια φορά τη διαφορά και δείχνει τον δρόμο πάνω στον οποίο θα πρέπει να βαδίσουν τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΔ, αν και εφόσον θέλουν το καλό του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο το βραχυπρόθεσμο συμφέρον των συλλόγων τους.
Μετά την απίθανη, «τρελή» και αναπάντεχη πορεία του Ποσειδώνα Καρπάθου στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, που χάρισε στην Κάρπαθο το δικαίωμα να έχει ομάδα στα «σαλόνια» του τοπικού ποδοσφαίρου 15 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της σε αυτά, ο Ποσειδώνας δείχνει για ακόμα μια φορά τον δρόμο πάνω στον οποίο θα πρέπει να χαραχθεί η πορεία του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, αν αυτό θέλει να αλλάξει και να μπει και πάλι στο προσκήνιο.
Μετά την επιτυχία της ομάδας των ανδρών που στηρίχθηκε σε απόλυτο βαθμό σε γηγενής και άμισθους ποδοσφαιριστές, γίνοντας παράδειγμα ερασιτεχνικού σωματείου, οι «κυανέρυθροι» ήρθαν να ταράξουν τα νερά του τοπικού ποδοσφαίρου για ακόμα μια φορά, μέσα από τη συμμετοχή του τμήματος παίδων των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Α.Σ.Κ. «Ποσειδών» στο «αναπτυξιακό» πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Δ. στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.
Για ακόμα μια φορά η Κάρπαθος, έκανε τη διαφορά με μία σημαντική επένδυση στο ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιριστών του τόπου, στέλνοντας το μήνυμα και δείχνοντας στην πράξη ότι το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον του ποδοσφαίρου της Δωδεκανήσου βρίσκεται στις υποδομές.
Την ώρα που στο ποδοσφαιρικό κέντρο του νομού, οι ακαδημίες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, διεκδικώντας (και καλά κάνουν) ένα μερίδιο της πίτας που τους αναλογεί σε οικονομικό επίπεδο, ο Ποσειδώνας κάνει τη διαφορά και αντί να βάλει λεφτά στον κορβανά από το υστέρημα των γονιών οι περισσότεροι από τους οποίους πιστεύουν (και καλά κάνουν και αυτοί) ότι έχουν βγάλει τον επόμενο Μέσι, βάζει το χέρι στην τσέπη, επενδύοντας στη συμμετοχή και δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά του τόπου να αγωνιστούν σε επίσημο πρωτάθλημα, παρά τις όποιες δυσκολίες.
Τη φετινή χρονιά η ομάδα παίδων του Ποσειδώνα Καρπάθου έδωσε 11 παιχνίδια εκτός Καρπάθου, 7 από τα οποία στην πρώτη φάση και 4 στην φάση κατάταξης και κανένα στην έδρα της. Μάλιστα η συμμετοχή της στα «πλέυ οφ» που σημειωτέων τα πάει περίφημα αν και δεν είναι αυτό το θέμα αποτελεί τραγέλαφο, μιας και τα πιτσιρίκια θα κληθούν να δώσουν 4 παιχνίδια μέσα σε τρεις μέρες με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και ξεχωριστές.
Και οκ, να το δεχτούμε αυτό και να βγάλουμε ένα πρόγραμμα που θα «βολεύει» και εμάς και τους αντιπάλους μας για να διευκολύνουμε και την Ε.Π.Σ.Δ. στην οποία δεν έχουμε κανένα λόγο να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι εντελώς μονόπλευρο, με την επένδυση και τις θυσίες να γίνονται μόνο από τη μία πλευρά, αφού τα υπόλοιπα σωματεία, αδιαφορούν και «σνομπάρουν» την μετακίνηση στην Κάρπαθο.
Ο Ποσειδώνας φέτος στο παιδικό έδωσε 11 παιχνίδια εκτός έδρας και ΚΑΝΕΝΑ στην Κάρπαθο, μιας και ουδείς έκανε τον κόπο να ταξιδέψει ως την «άκρη της γης» πραγματοποιώντας ένα ταξίδι απαραίτητο, αν θέλουμε να μιλάμε για ροπή προς της ακαδημίες και επένδυση μέσα από τις νεαρές ηλικίες. Και αυτό την ίδια ώρα που πέρυσι, φιλοξενήσαμε ως σωματείο στην Κάρπαθο τα δύο «ηρωικά» σωματεία που μπήκαν στον «κόπο» να πραγματοποιήσουν την υποχρέωση τους, πληρώνοντας τους από το δικό μας ταμείο την διατροφή και την μετακίνηση τους στο νησί της Καρπάθου.
Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουμε ότι η επένδυση στις ακαδημίες δεν γίνεται μόνο με την ίδρυση των «μαγαζιών» αλλά και με τη σωστή λειτουργία κυρίως των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, πράγμα για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσουν οι παράγοντες και κυρίως οι διοικούντες αν θέλουν να παίζεται το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Είναι υποχρέωση της Ε.Π.Σ.Δ. να μεριμνήσει ούτως ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πρωταθλήματα υποδομών, φροντίζοντας στο να μην συρρικνωθούν και μετατραπούν σε ένα πρωτάθλημα μόνο των «εκλεκτών» του κέντρου της Δωδεκανήσου που έχουν την πολυτέλεια να δραστηριοποιούνται στην Ρόδο με ότι ευκολίες συνεπάγεται αυτό.
Γνωρίζουμε καλά τις ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου μας αλλά θυμίζουμε ότι θα πρέπει και εμείς οι «ακρίτες» που επενδύουμε στις υποδομές να στηριχθούμε από τους φορείς, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να εργαζόμαστε.
Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη να αγωνιστούν και στην Κάρπαθο, μπροστά στα μάτια των φίλων τους και των οικογενειών τους και θα πρέπει να πάψουμε να τους στερούμε το δικαίωμα στην επί ίσοις όροις συμμετοχή εξαιτίας των συνθηκών μετακίνησης. Οι βαθμοί στα χαρτιά δεν μας αρκούν, αφού έχουμε ανάγκη να τους κερδίσουμε ή να τους χάσουμε στο γήπεδο, απολαμβάνοντας τη συμμετοχή.
Μπορεί κάποια πράγματα κάποιος να μοιάζουν ονειροπόλα και να μην ορισμένους να μην του συγκινούν αλλά κακά τα ψέματα, ο Ποσειδώνας αποδεικνύει φέτος περίτρανα ότι στα Δωδεκάνησα υπάρχει και ο Νότος, που είναι διαφορετικός, αλλιώτικος και κυρίως αγνός. Ελπίζω και εύχομαι οι παίδες του Ποσειδώνα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για να στείλουν το μήνυμα ότι είμαστε εδώ και υπάρχουμε και εμείς. Νομίζω πως αν θέλουν οι διοικούντες να πετύχουν την αλλαγή θα πρέπει να σκύψουν πάνω από τέτοιου είδους θέματα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Διακοφώτης έχει να εχέγγυα να αλλάξει ρότα στο καράβι. Ελπίζουμε και περιμένουμε να το κάνει.

Γιώργος Σπανομανώλης (υπεύθυνος τύπου Ποσειδώνα Καρπάθου)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
giannis
giannis
9 years ago

η διοργανωση ενος δωδεκανησιακου τουρνουα στην καρπαθο θα ηταν μια καλη ιδεα και πιστευω οτι με την στηριξη της ΕΠΣΔ θα εχει επιτυχια !!!