Αρχική Videos Άλλη μια πρωθυπουργός υπέρ της υποχρεωτικότητας δηλώνει παραίτηση

Άλλη μια πρωθυπουργός υπέρ της υποχρεωτικότητας δηλώνει παραίτηση

0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Γιακίντα Άρντερν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί σε μια κίνηση που συγκλόνισε το πολιτικό τοπίο της χώρας. Μιλώντας στην ετήσια κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της η 42χρονη Άρντερν είπε ότι «ήρθε η ώρα» για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα ζήτησε και γενικές εκλογές.

«Φεύγω, γιατί με έναν τόσο προνομιακό ρόλο έρχεται και η ευθύνη», είπε η Άρντερν στο κοινό της. “Η ευθύνη να ξέρεις πότε είσαι το κατάλληλο άτομο για να ηγηθείς και επίσης πότε δεν είσαι. Ξέρω τι χρειάζεται αυτή η δουλειά. Και ξέρω ότι δεν έχω πια αρκετά στη δεξαμενή μου. Είναι τόσο απλό».

Η Άρντερν έγινε η νεότερη γυναίκα ηγέτης στον κόσμο το 2017 σε ηλικία 37 ετών. Η τελευταία της μέρα στο γραφείο θα είναι στις 7 Φεβρουαρίου. Κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού επικρίθηκε πολύ έντονα για την σκληρή στάση που κράτησε με τις υποχρεωτικότητες και τα περιοριστικά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο το ότι η χώρα της χαρακτηρίστηκε σαν μια από τις πιο σκληρές στον τομέα αυτό. Σημειώνεται ότι η δημοτικότητά της έκανε βουτιά το 2022, καθώς οι Νεοζηλανδοί επέκριναν τον χειρισμό της και στα θέματα της οικονομίας. Πρόσφατη δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές δείχνει το Εργατικό Κόμμα του Άρντερν λίγο πίσω από το αντίπαλο Εθνικό Κόμμα της Νέας Ζηλανδίας. Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι εκλογές θα είναι σκληρές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments