Αρχική Υγεία - Διατροφή - Άσκηση & Ευεξία Αλλεργίες  και κατοικίδια – Πως να ανακουφίσετε τον κνησμό τους

Αλλεργίες  και κατοικίδια – Πως να ανακουφίσετε τον κνησμό τους

0
Dodekanisos

Φτάνει πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου που για πολλούς ανθρώπους, αλλά και ζώα είναι δύσκολη, μιας και ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα της αλλεργιών. Οι αλλεργίες είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα.

Με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, ο κνησμός γίνεται μια ρουτίνα. Η ανακούφιση που μπορείτε να προσφέρετε στα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα, βιταμίνες, μέταλλα, εμπορικά φάρμακα και φυτικά συμπληρώματα. Τα συμπτώματα αλλεργιών και κνησμού εμφανίζονται σε σκύλους και γάτες με τους εξής τρόπους:

Τα αυτιά αποκτούν φλεγμονή και εκπέμπουν μια τρομερή μυρωδιά καθώς η μόλυνση επιδεινώνεται.

Το δέρμα είναι πολύ ερεθισμένο, κόκκινο με φλεγμονή, έχει μια τρομερή μυρωδιά και υπάρχει τριχόπτωση. 

Θα παρατηρήσετε το κατοικίδιο σας ότι γλείφει έντονα το σώμα του για να ανακουφιστεί από τον κνησμό ή για να βοηθήσει στην ανακούφιση της λοίμωξης. Τα μαλλιά του λειτουργούν ως ένα παχύ δίχτυ για υγρασία. Θα τον δείτε επίσης να γλείφει την πρωκτική του περιοχή προσπαθώντας να ανακουφιστεί.

Είναι καλό να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για άμεση φροντίδα του κατοικίδιου σας ώστε να σας χορηγήσει  φάρμακα. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι πιο ανησυχητικές από την ίδια την αλλεργία. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει χρόνια πάθηση με αλλεργίες, μια άλλη πηγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι η τροφή του. Πολλές φορές ένα σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό είναι ικανό να μειώσει ως και να εξαλείψει  τα συμπτώματα της αλλεργίας.
Ανακούφιση για τον κνησμό μπορεί να βρεθεί σε συμπληρώματα βοτάνων, βιταμινών και μετάλλων. Αυτά τα συμπληρώματα είναι επίσης ένας θαυμάσιος τρόπος για να διορθώσετε τη διατροφή τους και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Τα προϊόντα κάνναβηςhttps://hempoilshop.gr/proionta-cbd-oil/και συγκεκριμένα το έλαιο κάνναβηςhttps://hempoilshop.gr/proionta-cbd-oil/eleo-kannavis-cbd-oil-shop/, έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα. Συνεπώς, μπορείτε να εντάξετε το έλαιο κάνναβης στην ρουτίνα διατροφής του κατοικιδίου σας ώστε να αντιμετωπίσατε αποτελεσματικά τα συμπτώματα του κατοικιδίου σας και να το ανακουφίσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα συμπληρώματα διατροφής, αλλά δεν είναι σίγουροι για τα βότανα. Λάβετε υπόψη ότι τα βότανα υπάρχουν εδώ και αιώνες και αποτελούν τη βάση όλων των φαρμάκων και των τροφίμων. Για παράδειγμα, ο μαϊντανός, ο βασιλικός, το σέλινο, το θυμάρι και το σκόρδο είναι πολύ δημοφιλή βότανα που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο μαγείρεμα, για την ενίσχυση των φαγητών που τρώτε καθημερινά. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το μαϊντανό, το βασιλικό, το σέλινο, το θυμάρι και το σκόρδο ως κοινά συστατικά τροφίμων και δεν συνειδητοποιούν ότι είναι και φαρμακευτικά. Αυτά τα βότανα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων πολλών ασθενειών. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας, αντιμετωπίζει προβλήματα με την φαρμακευτική αγωγή, αξίζει να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα για να βοηθήσετε στην ανακούφιση των προβλημάτων υγείας τους, πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments