Αρχική Videos Αλλάζουν στάση και στην Ελλάδα για την υποχρέωση εμβολιασμού;

Αλλάζουν στάση και στην Ελλάδα για την υποχρέωση εμβολιασμού;

0

Αλλάζει απ’ ότι φαίνεται και στην Ελλάδα η πίεση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, κυρίως στις μη ευάλωτες ομάδες. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που κάνουν το τελευταίο διάστημα οι διάφοροι ειδικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία από το εμβόλιο, εμβόλιο, εμβόλιο λέει τώρα στο Νίκο Ευαγγελάτο ότι “δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η  σημερινή της εισήγηση για την χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών που δεν ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες δεν συνοδεύεται από την αναγκαία τεκμηρίωση.

Συγκεκριμένα, η ίδια η επιτροπή επισημαίνει ‘ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσφέρει μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments