Αρχική Videos Αλλάζει το σκηνικό και στη Φινλανδία, καταποτίζενται η Sanna Marin

Αλλάζει το σκηνικό και στη Φινλανδία, καταποτίζενται η Sanna Marin

0

Αλλάζει όπως φαίνεται το πολιτικό σκηνικό και στη Φινλανδία μιας και ο κεντροδεξιός μεγάλος αντίπαλος της πρωθυπουργού Sanna Marin, Petteri Orpo, προηγείται ενόψει των εκλογών.  «Έχουμε κάνει μια σπουδαία καμπάνια. Έχουμε τους καλύτερους υποψηφίους σε όλη τη Φινλανδία και είμαστε πρώτοι στις δημοσκοπήσεις, επομένως είμαι αισιόδοξος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, Όρπο.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Yle, ο Εθνικός Συνασπισμός του Orpo έχει ένα μικρό προβάδισμα στο 19,8%. Το εθνικιστικό ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, υπό την ηγεσία της Riikka Purra, συγκέντρωσε ποσοστό 19,5%. Οι Σοσιαλδημοκράτες με επικεφαλής την σημερινή πρωθυπουργό Sanna Marin καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με ποσοστό 18,7%. «Θέλω να φτιάξω την οικονομία μας. Θέλω να τονώσω την οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Orpo, προσθέτοντας ότι ο Marin «δεν ανησυχεί για την οικονομία. Δεν ανησυχεί για το χρέος». Από την άλλη πλευρά, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα θέλει μια σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση , επισημαίνοντας τα προβλήματα της γειτονικής Σουηδίας με τη βία των συμμοριών και ρίχνοντας την ευθύνη στη μεγάλη εισροή μεταναστών της.

«Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Σουηδίας. Υπογραμμίζουμε τις επιπτώσεις μιας επιζήμιας μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επικεφαλής του Κόμματος των Φινλανδών Ρίκα Πούρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments