Αρχική Videos Αλλάζει η ρητορική του FDA απέναντι στον κορωνοϊό;

Αλλάζει η ρητορική του FDA απέναντι στον κορωνοϊό;

0

Να αποδεχθούν τον κορωνοϊό ως άλλον αναπνευστικό ιό, συγκρίνοντας τον με τη γρίπη, ζητούν τώρα από τους Αμερικανούς αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Ο επίτροπος Robert Califf, η Janet Woodcock και ο κορυφαίος αξιωματούχος εμβολίων Δρ. Peter Marks έγραψαν στο Journal of the American Medical Association ότι ο κορωνοϊός θα υπάρχει στο άμεσο μέλλον, ενώ προτείνουν ότι θα απαιτούνται ετήσια εμβόλια που θα στοχεύουν στις πιο απειλητικές παραλλαγές ο ιός.

«Η ευρέως διαδεδομένη ανοσία που προκαλείται από εμβόλια και λοιμώξεις, σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα αποτελεσματικών θεραπευτικών ουσιών, θα μπορούσε να αμβλύνει τα αποτελέσματα μελλοντικών κρουσμάτων», δήλωσαν. «Ο ιός πιθανότατα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως για το άμεσο μέλλον, παίρνοντας τη θέση του δίπλα σε άλλους κοινούς αναπνευστικούς ιούς όπως η γρίπη. Και πιθανότατα θα απαιτήσει παρόμοια ετήσια εξέταση για ενημερώσεις σύνθεσης εμβολίων σε συνεννόηση με τον [FDA]».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόκλιση από τη ρητορική που εκφράστηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας το 2020 και το 2021. Στα τέλη Οκτωβρίου 2020, για παράδειγμα, ο σημερινός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον COVID-19 Άντονι Φάουτσι είπε ότι οι συγκρίσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη γρίπη ήταν ψευδείς, λέγοντας στο NBC ότι «δεν είναι σωστό να πούμε ότι είναι το ίδιο με τη γρίπη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments