Αλλαγές προτείνει ο ΠΣΑΠ

Τις αλλαγές που προτείνει να γίνουν στην Football League 2 από την επόμενη σεζόν έκανε γνωστές ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με ανακοίνωση του. Με αυτή, προτείνει τη δημιουργία ενός μόνο ομίλου 20 ομάδων, στις οποίες θα αγωνίζονται παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδας. Αναλυτικά οι προτάσεις του ΠΣΑΠ:
1. Δημιουργία ενός (1) Ομίλου στην Κατηγορία, με καταληκτικό αριθμό συμμετοχής σ’ αυτόν είκοσι (20) ομάδων.
2. Διατήρηση του υφιστάμενου νομικού εργασιακού και κοινωνικοασφαλιστικού καθεστώτος των απασχολούμενων ποδοσφαιριστών.
3. Δικαίωμα να αγωνίζονται στην Football League 2, μόνον Έλληνες ποδοσφαιριστές (οι έχοντες το δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες).
4. Μη υποχρεωτική η συμμετοχή ελάχιστου αριθμού νεαρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα.
5. Εγγυημένο κεφάλαιο συμμετοχής των ομάδων της Football League 2 (τουλάχιστον 150.000 ευρώ). Όποια ομάδα δεν εξασφαλίζει το ανωτέρω κεφάλαιο δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνισθεί στο Πρωτάθλημα (θα αποκλείεται από τη διαδικασία της κλήρωσης των αγώνων του Πρωταθλήματος).
6. Ομάδα που οφείλει σε ποδοσφαιριστές δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνισθεί στο Πρωτάθλημα (θα αποκλείεται από τη διαδικασία της κλήρωσης των αγώνων του Πρωταθλήματος).
7. Κατάργηση εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών (χωρίς συμβόλαιο), ύπαρξη μόνον επαγγελματιών (κατά τους Κανονισμούς της F.I.F.A., υπάρχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οι επαγγελματίες αγωνίζονται με τους επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες με τους ερασιτέχνες / ταύτιση με Οδηγία της Ε.Ε. περί ανταγωνισμού και ισότητας).
8. Δημιουργία Ταμείου για την πληρωμή κάθε είδους αποζημιώσεων ποδοσφαιριστών (άρθρο 17 Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών).
9. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη στο Ι.Κ.Α. / παράλληλη – συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση.
10. Συμμετοχή του Π.Σ.Α.Π. σε κάθε θεσμική λειτουργία του νέου τρόπου διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.
11. Η διοργανώτρια αρχή πρέπει να ελέγχει τη νομιμότητα των προσώπων που επιτρέπεται να εισέρχονται στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. Οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν στη διοργανώτρια αρχή, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, τα στοιχεία των προσώπων αυτών καθώς και την ιδιότητα τους. Οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να δηλώνεται εγγράφως στη διοργανώτρια αρχή ώστε να ελέγχεται η νομιμότητα αυτών των αλλαγών.
Τα πρόσωπα αυτά, που πρέπει να είναι έως 2 σε κάθε ομάδα, θα αναγράφονται από τη διοργανώτρια αρχή στο φύλλο αγώνα και θα ταυτοποιούνται από τον παρατηρητή και τον διαιτητή του αγώνα. Εάν οι ομάδες δεν τηρούν τα προαναφερόμενα θα έχουν κυρώσεις.
Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Μεγαλομέτοχος κάθε ομάδας απαγορεύεται να κάθονται στον πάγκο και στον περιβάλλοντα χώρο με οποιαδήποτε ιδιότητα.
12. Ο διαιτητής πρέπει να έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διακόψει οριστικά τον αγώνα εξαιτίας εξωτερικής επέμβασης οποιασδήποτε μορφής (επίθεση σε ποδοσφαιριστές, παράγοντες, αξιωματούχους).
13. Ελεύθερη μεταγραφή ποδοσφαιριστών (ελευθέρων παικτών μετά από καταγγελία και όσοι δεν έχουν βρει ομάδα) όλο το χρόνο (μέχρι Μάρτιο κάθε έτους).
14. Αναγνώριση ιδιωτικού συμφωνητικού. Να έχει το δικαίωμα ο ποδοσφαιριστής να το καταθέτει έως 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments