Αρχική Επικαιρότητα Άλιμος: Κόντρα δημάρχου – λυκειάρχη για τη θέρμανση στο σχολείο

Άλιμος: Κόντρα δημάρχου – λυκειάρχη για τη θέρμανση στο σχολείο

0
Dodekanisos

Μέχρι το υπουργείο Παιδείας έφτασε η διαμάχη του δημάρχου Αλίμου με τον διευθυντή του 2ου Λυκείου του δήμου, με αντικείμενο της κόντρας τη θέρμανση στο σχολείο.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης κατήγγειλε με ανάρτησή του στο Facebook ότι ο διευθυντής αρνείτο να ενεργοποιήσει τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε προσβλητικό, κάτι που τελικά έκανε ο ίδιος. Παράλληλα, καλούσε την υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή «γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή». Όπως αναφέρει στο βίντεο της ανάρτησης, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση, το ΥΠΑΙΘ διερευνά το περιστατικό και «αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν». Στο γραφείο του θα βρεθούν σήμερα ο δήμαρχος Αλίμου και ο διευθυντής του σχολείου. 

Ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να ανάψει την θέρμανση, καθώς και ότι είχε ζητήσει μια σχετική ενημέρωση για την συντήρησή της. Ο λόγος είναι ότι είχε αλλάξει η εταιρεία της συντήρησης του φυσικού αερίου και όπως υποστηρίζει, δεν είχε ενημερωθεί ο ίδιος και η σχολική μονάδα αν τελικά είχε γίνει συντήρηση και δεν ήθελε να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χαρακτήρισε μειωτική μια τέτοια πράξη καθώς από τη στιγμή που δεν έχει ενημερωθεί δεν μπορούσε να ανάψει την θέρμανση γι’ αυτό και είχαν ανταλλάξει επιστολές με τον δήμαρχο Αλίμου.

Από την πλευρά τους οι μαθητές του 2ου λυκείου Αλίμου υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τη θέρμανση δεν είχε χρειαστεί να ανάψει. Από σήμερα λειτουργεί κανονικά. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διευθυντή μας και ποτέ δεν υπήρξε θέμα με τη θέρμανση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments