Συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ: Προοδευτική κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές

Το κρίσιμο ζήτημα είναι να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια ριζικά διαφορετική πολιτική που θα απαντά στη διεύρυνση των ανισοτήτων. Στην ανασφάλεια που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να πείσει.
 
Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες.
 
Δεν μπορεί να πείσει για την ανάγκη του εμβολιασμού. Και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες. Δεν χρηματοδότησε το μήνυμα, αλλά τα ΜΜΕ.
 
Στοχοποίησε τους νέους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα πληρώνουν το μάρμαρο της εργασιακής αντιμεταρρύθμισης και του αποκλεισμού τους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι νέοι δεν θέλουν gigabytes, αλλά σπουδές, δουλειές, όραμα.
 
Εξαπάτησε τους συνταξιούχους, καταργώντας τη 13η σύνταξη, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα τη διατηρούσε. Αυτό το 1 δισ. ευρώ το δίνει για να καλύψει την τρύπα του ασφαλιστικού. Για να έχουν δηλαδή κέρδη τα funds από τη «μεταρρύθμιση» στις επικουρικές.
 
Νομοθετεί φοροελαφρύνσεις για τη μικρή μειοψηφία στην οποία ανήκει και ο ίδιος. Αυτό είναι ανήθικο. Ποιοι είναι οι γονείς που έχουν 1.600.000 ευρώ ακίνητη περιουσία να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους; Είναι το 0,4% του πληθυσμού. Γι’ αυτό το 0,4% νομοθετεί ο κ. Μητσοτάκης.
Μιλάει συνεχώς για το «πολιτικό κέντρο», έχοντας υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πολλά να περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη, πέραν της υπουργοποίησης πιθανώς και του κ. Μπογδάνου.
 
Δεν δίνει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του, αν και πρόκειται για θέμα ισονομίας. Τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή στην Ελλάδα αν συνέβαινε σε μένα; Πόσες μέρες θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια το γεγονός ότι «ο Πρωθυπουργός έχει ψευδές πόθεν έσχες»;
Υπάρχει βασικό έλλειμα εθνικής στρατηγικής στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν φέρνει προς κύρωση τα τρία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, φοβούμενος μη χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ποιος ωφελείται; Η Τουρκία.
 
Οφείλουν οι βόρειοι γείτονές μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας. Ποιος όμως θα τους πιέσει; Αυτός που δειλιάζει;
 
Έκανε «σημαία» την προηγούμενη περίοδο το ζήτημα των μετακλητών. Αλλά τελικά, όταν ανέλαβε, διπλασίασε τον αριθμό των μετακλητών, μείωσε τις προϋποθέσεις για την πρόσληψή τους και διπλασίασε το μισθό τους. Ο ορισμός του κομματικού κράτος, των αργόμισθων.
Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει την ευθύνη, όποτε θέλει, να προκαλέσει εκλογές. Αν έχει το θάρρος, ας το κάνει.
 
Αυτοί οι ψευτοκουτσαβακισμοί του από το βήμα της 85ης ΔΕΘ περί «γαλοπούλας» δεν αναδεικνύουν πυγμή, αλλά αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός, ιδίως όταν στις εκλογές του 2019 κρύφτηκε από την τηλεμαχία. Εγώ θα είμαι εκεί όταν έρθει η ώρα. Να δω τι δικαιολογία θα βρει αυτή τη φορά.
 
Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συγκροτεί μόνος του την πλειοψηφία, ο στόχος μας και η απόφασή μας είναι να δώσουμε χώρο στην κοινωνία.
 
Θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία, τα κινήματα, την εκπροσώπηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, και όχι κατ’ ανάγκη μόνο εκπροσώπους του κόμματος. Πρόκειται για δέσμευσή μου. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο.
 
Γι’ αυτό και το σύνθημά μας είναι για μια Νέα Αρχή με την Κοινωνία.
Μια προοδευτική κυβέρνηση οφείλει να κινείται στη βάση των αξιών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισονομίας για όλους.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments