Αρχική Videos Αλαλούμ με τις πτήσεις σε όλο τον κόσμο λόγω της “όμικρον”

Αλαλούμ με τις πτήσεις σε όλο τον κόσμο λόγω της “όμικρον”

0
Dodekanisos

Έντονο πρόβλημα δημιουργήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν σε ακύρωση περισσοτέρων από 4.500 πτήσεων. Το κυρίως κύμα των ακυρώσεων σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, μια ημέρα που θεωρείται από παραδοσιακά από τις πιο σημαντικές μιας και πολύ κόσμος ταξιδεύει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αιτία των ακυρώσεων έχει να κάνει με την μετάλλαξη όμικρον με τις εταιρείες να μην μπορούν να στελεχώσουν με προσωπικό τις πτήσεις τους. Ο ιστότοπος της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware έδειξε ότι 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο είχαν ακυρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτά ήταν στις ΗΠΑ. Άλλες 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων, μαζί με άλλες 402 που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.
Το μεγαλύτερο μέρος των ακυρώσεων προήλθε από πέντε εταιρείες, με την China Eastern να ακυρώνει 474 ταξίδια, ενώ η Air China διέκοψε 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta ακύρωσαν 150.

Η United με ανακοίνωση της τονίζει: «Η πανεθνική αύξηση των κρουσμάτων Omicron αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας. Το αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς να αναγκαστούμε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις ειδοποιώντας του πελάτες μας πριν έρθουν στο αεροδρόμιο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments