Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αλαλούμ επικρατεί στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αλαλούμ επικρατεί στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη

0
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χάλκη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Dodekanisos

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα, έχουν προκαλέσει σύγχυση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι που αποκάλυψε και ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Άρης Ραβανός. «Επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου για τη διαχείριση της κατάστασης», τόνισε στο MEGA.

Τη στιγμή που η χώρα θρηνεί κάθε μέρα δεκάδες νεκρούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας απέδειξε, ότι για πολλοστή φορά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο ανέμελος πρωθυπουργός ως άλλη «Μανταλένα», είχε χρόνο για να αρμενίσει την θάλασσα, κάνοντας μία βαρκάδα στο νησί της Χάλκης. Λογικό. Καθώς όπως έχει επισημάνει «η πανδημία δεν έχει ξεφύγει». Βέβαια, τα ημερήσια κρούσματα και οι θάνατοι τον διαψεύδουν. Την ίδια στιγμή με τον πρωθυπουργό, εκτός τόπου και χρόνου είναι και όλοι οι ειδήμονες που συναναστρέφονται με τον ίδιο και το επιτελικό κράτος του. 

Προσέξτε. Φιλοξενείται σήμερα η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου σε πρωινή εκπομπή του MEGA και τονίζει ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική. «Χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, οδηγούνται σε κάποιες μορφές lockdown», είπε. Αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο για lockdown. 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», για μια ακόμα φορά απέκλεισε το lockdown. «Lockdown δε θα υπάρξει. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων. Οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. Άρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο άφησε ανοικτό το «παραθυράκι» για τοπικά περιοριστικά μέτρα. Τα οποία θα αφορούν μη εμβολιασμένους και μόνο. «Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν. Όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους μη εμβολιασμένους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων», πρόσθεσε. 

Η σύγχυση που επικρατεί είναι ολοφάνερη τόσο στις δηλώσεις του πρωθυπουργού όσο και στου περίγυρού του. Οι μη εμβολιασμένοι εκφράζουν την αναξιοπιστία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με αποτέλεσμα κυβέρνηση και υγειονομικοί, ειδήμονες και ούτω καθεξής, να υποπίπτουν σε αντιφάσεις και να δημιουργούν το λεγόμενο αλαλούμ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments