Αρχική Videos “Ακύρωσαν διάσημο χορευτή” που εκφράστηκε υπέρ του Πούτιν

“Ακύρωσαν διάσημο χορευτή” που εκφράστηκε υπέρ του Πούτιν

0

Το θέατρο Arcimboldi (Αρτσιμπόλντι) του Μιλάνου ακύρωσε τις παραστάσεις του μπαλέτου «Rasputin – Dance Drama» με πρωταγωνιστή τον Ρώσο χορευτή Sergei Polunin, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιανουαρίου 2023. Η ακύρωση προκλήθηκε από «την πίεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κινητοποίηση του διαδικτύου των τελευταίων εβδομάδων κατά της παράστασης του καλλιτέχνη», ανέφερε το θέατρο σε δήλωση του.

Μεταξύ άλλων, το θέατρο αντιμετώπισε ένα διαδικτυακό αίτημα κατά της παράστασης του Polunin, με την πρόταση να υπογράφεται από σχεδόν 2.300 άτομα, τα οποία καταδίκασαν τον καλλιτέχνη επειδή νωρίτερα είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η απόφαση ματαίωσης της παράστασης που αναβλήθηκε εδώ και καιρό δεν ήταν θέμα απόφασης πολιτιστικής σφαίρας, αλλά κοινωνικής ευθύνης», τόνισε το θέατρο, προσθέτοντας ότι σε «κλίμα έντασης και απειλών θεωρούμε δύσκολο να διατηρήσουμε τις καλλιτεχνικές μας επιλογές».

Γεννημένος στην Ουκρανία, ο Polunin έχει ρωσική, ουκρανική και σερβική υπηκοότητα και πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στην ακαδημία του Βρετανικού Βασιλικού Μπαλέτου στο Λονδίνο. Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, ο χορευτής μετακόμισε στη Ρωσία, διακόπτοντας τους δεσμούς του με την ουκρανική σκηνή και δηλώνοντας την υποστήριξή του στον  Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments