Αρχική Επικαιρότητα Ακρίβεια στο ρεύμα; Και που είστε ακόμα, έρχονται και πιο δύσκολα

Ακρίβεια στο ρεύμα; Και που είστε ακόμα, έρχονται και πιο δύσκολα

0
Dodekanisos

Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας μπορεί βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο για να τρέξουν οι τιμές, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg. Φυσικά, οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται παντού – όχι μόνο στην Ευρώπη. Η τιμή αναφοράς των ΗΠΑ για το φυσικό αέριο έχει σχεδόν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Με τις τιμές του πρώτου μήνα Henry Hub να φτάνουν τα 4,690 $/MMBtu (από τις 6 Σεπτεμβρίου). Και αυτό παρά το ρεκόρ παραγωγής φυσικού αερίου σε ζεστές περιοχές όπως η Appalachia. Αλλά οι εξαγωγές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξάνονται περισσότερο, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.

Για την Ευρώπη, η οποία εξέρχεται από τους περιορισμούς της πανδημίας, η αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στην εργασία προκαλεί υψηλότερες τιμές και επομένως πληθωρισμό. Η Γερμανία αντιμετωπίζει τον υψηλότερο πληθωρισμό από το 2008, επειδή οι τιμές της ενέργειας έχουν …εκτοξευτεί. Συνήθως, η ζήτηση για φυσικό αέριο αυτή την εποχή του χρόνου είναι ακόμα χαμηλή.

Οι σημερινές υψηλές τιμές, σε μια εποχή που η ζήτηση είναι συνήθως χαμηλή, είναι ανησυχητικές για την Ευρώπη. Η οποία τώρα βλέπει έναν δύσκολο χειμώνα, με αποθέματα φυσικού αερίου σε οδυνηρά χαμηλά επίπεδα.

Η κατάσταση δεν βοηθιέται ούτε από την αιολική ενέργεια, επειδή οι χαμηλές ταχύτητες ανέμου και οι υψηλές θερμοκρασίες περιορίζουν την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και στην πορεία, ανοίγουν το δρόμο για υψηλότερη κατανάλωση άνθρακα.

Και αν η Ευρώπη εξακολουθεί να ελπίζει ότι τα δικά της ορυκτά καύσιμα θα απέτρεπαν τη χειμερινή κρίση της ενέργειας, θα ήταν λάθος. Σύμφωνα με το Bloomberg, αρκετές διακοπές στην παραγωγή και μείωση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου συνέβαλαν στην αποστολή των τιμών του φυσικού αερίου με υψηλή τιμή στο αργό πετρέλαιο. Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι καταναλωτές λιανικής πληρώνουν 20% περισσότερο για λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Ο Julien Hoarau, επικεφαλής της μονάδας ανάλυσης Engie SA EnergyScan, δήλωσε ότι τα προβλήματα της Ευρώπης δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments