Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική «Αίσχος αν δεν ανοίξουμε την Παρασκευή!»

«Αίσχος αν δεν ανοίξουμε την Παρασκευή!»

0
Dodekanisos

Τον έντονο προβληματισμό του όχι μόνο για το γεγονός ότι η Football League παραμένει στον …πάγο αλλά και γενικότερα για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρας εμε δηλώσεις του ο προπονητής της Ρόδου Κώστας Βελιτζέλος. Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων πως «αν δεν ανοίξουμε την Παρασκευή θα μιλάμε για αίσχος και πραγματική κοροϊδία έναντι όλων» και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Λένε πως θα συζητηθεί το θέμα μας την Παρασκευή. Πρόκειται για …μια ακόμα Παρασκευή την οποία την ακούμε πολύ καιρό τώρα. Έχει καταντήσει να είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία για όλους. Η επίδραση ειδικά στον ψυχολογικό τομέα για τους παίκτες είναι τεράστια. Μιλώντας καθημερινά με τα παιδιά τα παράπονα είναι πάρα πολλά και αυτό είναι δικαιολογημένο μιας βγαίνει μια μεγάλη αβεβαιότητα. Θα θέλαμε να ακούσουμε, σεβόμενοι πάντα την κατάσταση, το πώς είναι δυνατόν χωρίς μοριακά τεστ να γεμίζουν οι δρόμοι κόσμο και καλά κάνουν γιατί έχουν όλοι την ανάγκη να δουλέψουν και δεν γίνεται επαγγελματική κατηγορία που ακολουθεί το ίδιο πρωτόκολλο που έχουν οι άλλες δυο, να παραμένει κλειστή και να μην μπορεί να δουλέψει. Φθάσαμε στο τέλος Ιανουαρίου και λέμε ακόμα ότι ΘΑ συζητηθεί. Δεν υπάρχει καμία λογική νομίζω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για επάγγελμα και διαβίωση ανθρώπων. Στην υπόλοιπη Ευρώπη παίζουν και οι πιο κάτω κατηγορίες από εμάς και εμείς δεν μπορούμε. Είναι απίστευτο».

Ο Κώστας Βελιτζέλος εξέφρασε και γενικότερους προβληματισμούς πάνω στο ποδόσφαιρο:
«Υπάρχει κάποιος που να είναι υπερήφανος τα τελευταία χρόνια για το ποδόσφαιρο που έχουμε στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει ένας προγραμματισμός για το που πάμε. Δεν υπάρχει να βγει κάποιος και να μας πει, παιδιά δεν θα παίξετε αλλά θα γίνει αυτό, αυτό και αυτό. Ή ότι θα παίξετε για τους αντίστοιχους λόγους. Δεν είναι μόνο οι λοιμωξιολόγοι. Υπάρχουν και άλλοι που υποτίθεται ότι είναι οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι θα αφήσει αύριο σε αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς. Δεν στερούμαστε ιδεών και ικανοτήτων αλλά ας δούμε τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και ας ακολουθήσουμε και εμείς. Λείπει η οργάνωση και ο προγραμματισμός».

Αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο προφανώς δεν μπορεί να ακολουθήσει συγκεκριμένα μέτρα όπως είδαμε και στο Ξάνθη – Ιωνικός. Ο ίδιος λέει πάνω σε αυτό:
«Συμφωνώ απόλυτα. Δεν θέλω να αγιοποιήσω κανέναν. Πρέπει να τηρούνται μέτρα. Έγκειται και στη δική μας σοβαρότητα και συνέπεια για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Η εικόνα στο Ξάνθη – Ιωνικός δεν ήταν βέβαια όπως αυτή …της Ερμού και άλλων καταστάσεων όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά σίγουρα θα πρέπει να τηρείται σοβαρά το πρωτόκολλο που υπάρχει».

Αναφερόμενος στο θέμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης, ο κ. Βελιτζέλος είπε:
«Αυτό τελικά διευκολύνει ή μπερδεύει τα πράγματα αυτή τη στιγμή; Τι θα σκεφθεί άραγε ένας πρόεδρος με αυτή την κατάσταση και με την αβεβαιότητα που υπάρχει; Να πληρώσω να παίξω ή αφού θα γίνει αναδιάρθρωση καλύτερα να μην παίξω; Τι λέει η λογική; Θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση τώρα προκειμένου να είναι ξεκάθαρο. Όχι τρεις μήνες μετά γιατί θα είμαστε και πάλι στην αβεβαιότητα. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το θέμα της αναδιάρθρωσης θα συντηρηθεί και πάλι πολύ καιρό και αυτό δεν είναι καλό. Αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να ξεκαθαριστούν από τώρα οι λεπτομέρειες. Η έννοια της γενικότητας μπερδεύει τα πράγματα. Το να παιχθεί ποδόσφαιρο θα αποτελέσει και ψυχική υγεία για πολύ κόσμο που ασχολείται. Επίσης θα είναι σημαντικό και για την εξέλιξη των παιδιών. Κάποια παιδιά ξαφνικά χάνουν σχεδόν δυο χρόνια από την καριέρα τους. Επίσης και ένα παιδί από 32 έως 34 ετών, με ενάμιση χρόνο αποχή ποιος θα του εμπιστευτεί ένα συμβόλαιο σε αυτό το επίπεδο; Τρέχουν πολλά πράγματα λοιπόν γι’ αυτό και είναι σημαντικό να παιχθεί το πρωτάθλημα ανεξάρτητα με την αναδιάρθρωση. Το να συντηρείται όμως αυτό το θέμα δεν δημιουργεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε ορισμένους; Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης λοιπόν και έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται εννοείται ότι κάνει κάποιους παράγοντες στη Football League να έχουν σκέψεις ακόμα και να μην παίξουν φέτος. Από την πλευρά αυτών των παραγόντων είναι ανθρώπινη μια τέτοια σκέψη».

Ο τεχνικός των «ελαφιών» πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Με κάποιον τρόπο θα πρέπει να …παντρευτούν και τα δυο. Δηλαδή και να γίνει αναδιάρθρωση και να παίξουμε κανονικά φέτος. Και εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο η ίδια η πολιτεία η οποία θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις. Μια αναδιάρθρωση από μόνη της δεν θα φτιάξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια αναδιάρθρωση όμως που θα περιλαμβάνει πράγματα τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας που όμως θα εφαρμοστούν, ασφαλώς και θα είναι σημαντικό. Να μπουν κριτήρια που θα εφαρμοστούν και όποιος μπορεί να ακολουθήσει. Μια αναδιάρθρωση που θα γίνουν τώρα η οποία όμως σε δυο χρόνια θα αλλάξει ξανά για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων, δεν έχει να προσφέρει κάτι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments