Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε!

Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε!

0
katavia aspida
Dodekanisos

Δύσκολη νίκη με 2 – 1 σε βάρος της Ασπίδας Απολακκιάς πέτυχε η Αθλητική Ένωση της Κατταβιάς σε παιχνίδι που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα». Οι «κιτρινόμαυροι» αν και καλύτεροι από τον αντίπαλο τους κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αγχωμένοι και νευρικοί με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν περισσότερο μοιρασμένο με την Ασπίδα να στέκεται αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Στην επανάληψη η ομάδα της Απολακκιάς φάνηκε να μένει από δυνάμεις ενώ οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Χρειάστηκε όμως να έρθει το 84’ για να μπορέσουν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να πανηγυρίσουν έτσι μια πολύτιμη νίκη σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.
Στο 35’ από9 βαθιά προωθημένη μπαλιά ο Νίκας πρόλαβε στην έξοδο τον τερματοφύλακα Λαμπριανό και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 – 0.
Η Ασπίδα «απάντησε» στο 43’ με σουτ του Χατζημιχαήλ έξω από την μεγάλη περιοχή. Αν και έπεσε σωστά ο τερματοφύλακας Οικονόμος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του για να γίνει το 1 – 1.
Το τελικό 2 – 1 διαμόρφωσε ο Καβάζης με σουτ μέσα από την περιοχή στο 84. Είχε προηγηθεί σέντρα από τα δεξιά και ωραία κεφαλιά – πάσα του Νίκα.
Σημειώνεται ότι στο 55’ ο Νίκας από θέση τετ α τετ πλάσαρε αλλά ο Λαμπριανός απόκρουσε σωτήρια ενώ ο ίδιος παίκτης στο 77’ πήρε το …ριμπάουντ μετά από σουτ του Τσακμακίδη και την απόκρουση του Λαμπριανού, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πολύ πλάγια θέση (σχεδόν από τη γραμμή του άουτ) ήταν πολύ άστοχο. Στη φάση αυτή θα μπορούσε να προχωρήσει και να μπει ακόμα και με τη μπάλα στα δίχτυα (ήταν πεσμένος ο αντίπαλος τερματοφύλακας) αλλά το άγχος για το γκολ φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Καλύτεροι από την ΑΕ Κατταβιάς οι Τσακμακίδης, Αμοιρόπουλος και Καβάζης. Φάνηκαν από την Ασπίδα οι Χατζημιχαήλ και Χωρίτης.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Λευτέρη Χαρισμανίδη (Επαμεινώνδας Λάζος, Γιάννης Μπερδεμπές)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ: Οικονόμος, Φιντικάκης (60’ Ζούνης), Αγγελίδης (76’ Μακριάς), Αμοιρόπουλος, Μάτσης, Καβάζης, Ράδος (43’ Γκεοργκίου), Τσακμακίδης, Νίκας, Μεκρούρης, Κουμπιάδης
ΑΣΠΙΔΑ: Λαμπριανός, Κάκκαρης, Πόλος, Διαμαντής, Χατζημιχαήλ, Κούτρας (85’ Παπασταματίου), Μύρτο, Σκουλούδης, Καστρένος, Ροδίτης (75’ Γκιζλής), Χωρίτης

Στη φωτογραφία, μια από τις πολύ ωραίες φάσεις της αναμέτρησης με τον Μερκούρη (Νο 10) να είναι έτοιμος για να σουτάρει

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments