Αρχική Videos Αγωγή κατά της Von Der Leyen για τα συμβόλαια εμβολίων της ΕΕ

Αγωγή κατά της Von Der Leyen για τα συμβόλαια εμβολίων της ΕΕ

0

Νέα καταγγελία κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατατέθηκε στο Βέλγιο! Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατηγορείται για «ανάληψη εξουσίας και κατάχρηση τίτλων», «καταστροφή δημοσίων εγγράφων» και «παράνομη άσκηση πίεσης και διαφθορά». Ο ενάγων είναι ο Frédéric Baldan, διαπιστευμένος λομπίστας της ΕΕ. Ο ισχυρισμός του Baldan αφορά, μεταξύ άλλων, τη συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer, υποστηρίζοντας πως «διαπραγματεύτηκε τις συμβάσεις για την αγορά εμβολίων «άμεσα και κρυφά», μεταξύ άλλων, μέσω SMS με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla.

Με τη μήνυση κατά της Λάιεν κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αρθεί η ασυλία της. Λέγεται ότι διαπραγματεύτηκε μόνη της πρόσθετες δόσεις αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ -παρακάμπτοντας τα κράτη μέλη και την Επιτροπή- μέσω SMS απευθείας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Σημειώνεται ότι ο Baldan υπέβαλε τη μήνυση στις 5 Απριλίου ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Λιέγης. Τώρα είναι στο χέρι του δικαστή να κάνει τη σχετική έρευνα. Η δικηγόρος Νταϊάν Πορτά είπε σε συνέντευξή της στο γαλλικό «France Soir» ότι θα μπορούσε ήδη να υποβάλει αίτηση για άρση της ασυλίας, εάν αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Baldan στην Euractiv, ισχυρίστηκε και τα εξής:
«Εάν η φον ντερ Λάιεν αρνηθεί να αποκαλύψει τα μηνύματα επειδή είναι ιδιωτικά, τότε θα υποδείκνυαν μια στενή σχέση με τον Μπούρλα, κάτι που θα ισοδυναμούσε με σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων στις διαπραγματεύσεις για συμβόλαια.  Μια διαγραφή θα ισοδυναμούσε με καταστροφή διοικητικών εγγράφων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments