Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τις φωτιές»

«Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τις φωτιές» [pic]

0
Dodekanisos

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» κάνει λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης. «Ο Κυριακός Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τα τεράστια κενά στην πυρόσβεση».

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει τις πληγές της από τις πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία-Αρκαδία, Λακωνία και αυτή την ώρα σε Αττική (Κερατέα, Βίλια), η εφημερίδα «δημοκρατία» έκανε αποκαλύψεις! 

Αγνόησαν τις επιστολές των ειδικών

Ειδικότερα, παρουσιάζει τις επιστολές του αντιστράτηγου, πρώην υπαρχηγού Π.Σ. εν αποστρατεία και εμπειρογνώμονα εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανού Γκουρμπάτση. Ο πρώην υπαρχηγός είχε αποστείλει σειρά επιστολών στις οποίες προειδοποιούσε. «Υπάρχουν τεράστια κενά στην πυρόσβεση». Αποδέκτες των επιστολών ήταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη. Η αποστολή τους αρχίζει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019. Πρόκειται για περίοδο κατά την οποία είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας. Η τελευταία επιστολή στάλθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα Γεράνεια Όρη.

«Απροετοίμαστος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας! Μη θρηνήσουμε νέο Μάτι»

«Απροετοίμαστος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας! Μη θρηνήσουμε νέο Μάτι». Αυτά έγραφε στις επιστολές του ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης. Οι επιστολές αγνοήθηκαν επιδεκτικά από το επιτελικό κράτος και η καταστροφή συντελέστηκε. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συνεντεύξεις Τύπου σε Ελληνικά και ξένα Μέσα διαβεβαίωνε πως «κάναμε ότι μπορούσαμε». Παράλληλα αναφέρεται κατ’ εξακολούθηση στον όρο κλιματική κρίση, για τις φωτιές. Πρόκειται για «επικοινωνιακό παιχνίδι» του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν θέλει να παραδεχθεί την ανεπάρκεια του σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα.   

Δείτε το πρωτοσέλιδο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments