Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Αγκάλιασε τον τίτλο ο Ποσειδώνας!

Αγκάλιασε τον τίτλο ο Ποσειδώνας!

0
DSC09175
Dodekanisos

Αγκαλιά με τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και την άνοδο στην Α’ είναι ο Ποσειδώνας Καρπάθου ο οποίος επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι με 3 – 1 της ΑΕ Κατταβιάς στο Ενωσιακό γήπεδο στο Κορακόνερο. Το παιχνίδι είχε επεισοδιακό φινάλε μιας και οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Μανώλη Κυρίτση στον οποίο επιτέθηκαν κατά την αποχώρηση του από τον αγωνιστικό χώρο και την έξοδο του στα αποδυτήρια. Παίκτες, παράγοντες και φίλοι της ΑΕ Κατταβιάς προπηλάκισαν τον διαιτητή (τον εξύβρισαν και τον απώθησαν) ο οποίος τελικά κατόρθωσε να μπει στο καμαράκι των διαιτητών. Χρειάστηκε να παρέμβει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Χρυσόστομος Ψέλλας ο οποίος ήταν στο γήπεδο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν έντονα παράπονα κυρίως για τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο έγινε το 1 – 1 το οποίο συνοδεύτηκε και με αποβολή από δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά και για ορισμένες άλλες περιπτώσεις (στο 1 – 1) έξω από την περιοχή όπου ζητήθηκε το φάουλ χωρίς όμως να έχει την ίδια γνώμη και ο διαιτητής.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο και αναλώθηκε σε πολλές προσωπικές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παρόλα αυτά, η ΑΕ Κατταβιάς βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ από τα έντεκα βήματα. Ο Ποσειδώνας από τα μέσα σχεδόν και μετά του ημιχρόνου, κατάφερε να ανεβάσει στροφές χωρίς πάντως να μπορέσει να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μπόρεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να ελέγξουν το παιχνίδι και να κλείσουν στα καρέ της την ΑΕ Κατταβιάς. Στο ίδιο διάστημα υπήρχε ένας εκνευρισμός στους γηπεδούχους που δεν τους επέτρεψε να έχουν καθαρό μυαλό. Τελικά, οι “κιτρινόμαυροι” μπόρεσαν να ανέβουν και πάλι μετά το 1 – 1, όμως άφησαν πολλούς κενούς χώρους πίσω τους οποίους εκμεταλλεύτηκε ο Ποσειδώνας και “χτύπησε” με καλές προϋποθέσεις στις αντεπιθέσεις οι οποίες ήταν πολύ επικίνδυνες.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 14′ ο Βασιλειώτης σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ.
Στο 17′ μετά από βαθιά μπαλιά του Ανανιάδη, ο Σαπαλίδης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Καζιλιέρη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σαπαλίδης και έκανε το 1 – 0.
Στο 52′ ο Εμ. Σπανός εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Παπαβεργής έδδιωξε με γροθιές.
Στο 54′ ο Εμ. Σπανός εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Παπαβεργής όμως έπεσε εντυπωσιακά στη γωνιά του και απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 62′ από μαρκάρισμα του Σπύρου πάνω στον Παύλου ο διαιτητής έδβσε πέναλτι και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σπύρου. Ήταν μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από την ΑΕ Κατταβιάς. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Εμ. Σπανός κάνοντας το 1 – 1.
Στο 65′ ο Νασσόπουλος έκανε συρτή σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να περνάει παράλληλα και τον Σαπαλίδη να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα με αποτέλεσμα να την διώχνει ο Ι. Σπανός. Στη φάση αυτή ζήτησε πέναλτι η ΑΕ Κατταβιάς.
Στο 66′ μετά από αντεπο΄λιθεση του Ποσειδώνα και σέντρα του Εμ. Σπανού, ο Καράλης έκανε το εναέριο κοντινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 86′ ο Εμ. Σπανός επιχείρησε το ευθύβολο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Παπαβεργής έδιωξε με γροθιές.
Στο 88′ ο Καραλής με ψηλοκρεματό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1 – 2.
Στο 92′ ο Βιλανούτσι από τον άξονμα έκανε μπαλιά αριστερά στον Καραλή ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κούρο. Νέο πέναλτι και ο Εμ. Σπανός έκανε το τελικό 1 – 3.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κυρίτσης (Πατσιόπουλος, Τσέτσος) από τον οποίο έχει πάρα πολλά παράπονα η ΑΕ Κατταβιάς.
ΑΕ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ: Παπαβεργής, Κουμπιάδης, Ανανιάδης, Ζωάννου, Σπύρου, Νασσόπουλος, Κούρος, Μήτρου, Σαπαλίδης, Γιώτας (73′ Τριπολίτης), Ντούπης (60′ Παπαστεργής)
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Γαλάνης Γ., Σπανός Ι., Κούρτολο, Τσιαβέλης, Καζιλιέρης, Βιλανούτσι, Παύλου, Καραλής, Σπανός Εμ., Μαντικός (83΄ Σώζος), Βασιλειώτης (72′ Κουλάϊ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments