Αρχική Αθλητικά νέα Άγιαξ: Η ακαδημία του ο «βασιλιάς» στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Άγιαξ: Η ακαδημία του ο «βασιλιάς» στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

0
english.ajax.nl
Dodekanisos

Ο Άγιαξ και συγκεκριμένα η ακαδημία του «Αίαντα», σύμφωνα με μία μελέτη του CIES Football Observatory 2021, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης συλλόγων, παραμένοντας η παραγωγικότερη.

Το «εργοστάσιο» ανάδειξης ταλέντων του Άγιαξ, «έθρεψε» (ή τουλάχιστον πέρασαν από την ακαδημία του «Αίαντα) 81 ποδοσφαιριστές. Όλοι τους, αυτή την στιγμή, αγωνίζονται στα 31 κορυφαία πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας των χωρών-μελών της UEFA. Ο Άγιαξ ανέδειξε έξι περισσότερους από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Την ίδια στιγμή όσον αφορά τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τα έχουν «τροφοδοτήσει» με 42 ποδοσφαιριστές.  

Την ίδια στιγμή στην λίστα κυριαρχούν και δύο Ελληνικοί σύλλογοι. Ο Ολυμπιακός έχει τροφοδοτήσει με 27 παίκτες τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα. Ενώ όσον και αν προκαλεί έκπληξη -δεδομένων των συνθηκών- ο Παναθηναϊκός έχει 25. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άγιαξ, αποτελεί τον καλύτερο σύλλογο – «μοντέλο» όσον αφορά την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Η Ολλανδική ομάδα, με το τρομερό σκάουτινγκ που διαθέτει, συλλέγει ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές και τους εντάσσει στην ακαδημία της. Τους οποίοις αγοράζει σχεδόν τσάμπα. Και με το πέρασμα των ετών κατορθώνει να τους πουλήσει αντί πάρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

Την ίδια στιγμή, ο Άγιαξ καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να παραμένει ανταγωνιστικός τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φετινή χρονιά. Κατά την οποία ο Άγιαξ έχει 11 νίκες σε 13 αγώνες πρωταθλήματος και Champions League με απολογισμό συντελεστή τερμάτων 48 υπέρ και τρία κατά!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments