Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αγιασμός στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ παρουσία Ζαννετίδη και Ευστρατίου

Αγιασμός στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ παρουσία Ζαννετίδη και Ευστρατίου

0
Dodekanisos

 « Η περιφερειακή αρχή θα συνεχίζει να στηρίζει την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και το έργο που επιτελεί, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της»

Στον καθιερωμένο αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στην Ελεούσα, σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, παρέστησαν εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αναλαμβάνει και πάλι δράση, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης που έγινε την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος η περιφερειακή αρχή στηρίζει ενεργά την εταιρεία και χρηματοδοτεί εξ ιδίων πόρων τη λειτουργία της. Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Αγαπητός Πάλλας, όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, για μια ακόμη ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την συνεχή υποστήριξη που παρέχει στην εταιρεία, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει και να φέρει εις πέρας το έργο που έχει αναλάβει, δηλαδή την περιβαλλοντική θωράκιση του νησιού της Ρόδου, καθώς και της Κω, στην οποία, για πρώτη φορά η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ επεκτείνει φέτος  τη δράση της.

Οι κκ Ζαννετίδης και Ευστρατίου, από την πλευρά τους, εξήραν το σημαντικό έργο που παράγει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και μάλιστα με τον ελάχιστο απαιτούμενο εργαζομένων και με τα λιγότερα απαιτούμενα χρήματα και δεσμεύτηκαν ότι η περιφερειακή αρχή θα συνεχίζει να στηρίζει την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε όλη τη διάρκεια της θητείας της.

Υπενθυμίζεται ότι η Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη,  είναι διάρκειας 5 μηνών. Το κόστος λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, για το διάστημα αυτό, ύψους 499.750,00 €, καλύπτει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξ ιδίων πόρων, όπως ακριβώς έγινε και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η περιβαλλοντική προστασία των νησιών της Ρόδου και της Κω και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Οι παραπάνω δράσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

Η μέχρι σήμερα δραστηριότητα της εταιρείας, την οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει η περιφερειακή αρχή,  βάζοντας την λειτουργία της σε ένα άλλο πλαίσιο, ώστε οι παρεμβάσεις της να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού,  έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως καθαρισμούς (πρανών των ασφάλτινων και μη οδοστρωμάτων, φρεατίων, πάρκων, νησίδων κτλ), κλαδεύσεις δέντρων εντός των αστικών περιοχών, στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο κλπ.  Τα περισσότερα από τα οχήματα και ιδιαιτέρως αυτά με τη μεγάλη χωρητικότητα νερού χρησιμοποιούνται σε διάφορες εργασίες, όπως ποτίσματα δενδρυλλίων, πληρώσεις δεξαμενών, καθαρισμούς δρόμων κλπ.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ απασχολεί σήμερα τον μικρότερο απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων για να φέρει εις πέρας το έργο της , 62 άτομα συνολικά, τα 4 εκ των οποίων στο νησί της Κω, όπου για πρώτη φορά επεκτείνει τη δράση της.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments