Αρχική Videos Αγγλία: Ζητούν την κατάργηση της έμφυλης αναφοράς στο Θεό!

Αγγλία: Ζητούν την κατάργηση της έμφυλης αναφοράς στο Θεό!

0

Οι φιλελεύθεροι κληρικοί πιέζουν την Εκκλησία της Αγγλίας να καταργήσει τις έμφυλες αναφορές στον Θεό από τις γραφές και τις υπηρεσίες, ανέφερε σε ρεπορτάζ της η Telegraph. Το να περιγράφεις τον Θεό ως άνθρωπο, υποστηρίζουν, είναι μια «θεολογική παρανόηση». Το σκεπτικό τέθηκε σε συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου – του νομοθετικού σώματος της Εκκλησίας – αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Telegraph , η αιδεσιμότατη Joanna Stobart του Bath and Wells ρώτησε τη Λειτουργική Επιτροπή ποια μέτρα έγιναν «για να αναπτυχθεί μια πιο περιεκτική γλώσσα στην εξουσιοδοτημένη λειτουργία μας». Η Stobart είπε ότι ήθελε περισσότερες επιλογές για να «μιλήσει για τον Θεό με μη έμφυλο τρόπο» και περισσότερες προσευχές που δεν αναφέρονταν στον Θεό «χρησιμοποιώντας ανδρικές αντωνυμίες».

Η Λειτουργική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται οι εκκλησιαστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του είδους της γλώσσας που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια αυτών των ακολουθιών. Ο αντιπρόεδρός της, ο Επίσκοπος του Λίτσφιλντ, είπε στην Stobart ότι η επιτροπή «διερευνά τη χρήση της γλώσσας με βάση το φύλο σε σχέση με τον Θεό εδώ και αρκετά χρόνια» και θα συζητήσει το θέμα με την Επιτροπή Πίστης και Τάξης αυτή την άνοιξη. Ωστόσο, οποιαδήποτε αλλαγή στη λειτουργία της Εκκλησίας θα απαιτούσε την ομόφωνη έγκριση της Συνόδου, όπου υπάρχει έντονη αντίθεση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments