Αρχική Videos Αγγλία: Σχολεία στα πρόθυρα χρεωκοπίας, μαθητές πεινασμένοι! (vid)

Αγγλία: Σχολεία στα πρόθυρα χρεωκοπίας, μαθητές πεινασμένοι! (vid)

0
Dodekanisos

Μέχρι και το 90% των σχολείων της Αγγλίας αναμένεται να μην μπορεί του χρόνου να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με όσα αναφέρει μια έρευνα του Observer η οποία αποτελεί πραγματικά γροθιά στο στομάχι. Φέτος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Εθνική Ένωση Διευθυντών, το 50% των σχολείων θα είναι ελλειμματικά και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατακόρυφα του χρόνου.

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης σε ορισμένα σχολεία αυξήθηκαν από 26.000 £ ετησίως σε 89.000 £ (100.609 $), ανέφερε η έκθεση. Εκτός από αυτήν την αύξηση, τα σχολεία πρέπει να χρηματοδοτήσουν μια αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών κατά 5% που ανακοινώθηκε αυτό το καλοκαίρι. Ο καγκελάριος Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει περικοπές δαπανών σε όλα τα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, στο τέλος του μήνα. Επίσης, μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε έδειξε πως το 83% των δασκάλων ανέφεραν ότι τα παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα επειδή οι γονείς τους δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Σχεδόν το ένα τέταρτο είπε ότι τα παιδιά στα σχολεία τους παραλείπουν το μεσημεριανό γεύμα «λόγω της φτώχειας». Το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός έχουν αυξηθεί απότομα από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποδεσμευτεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας επιδείνωσε την οικονομική κρίση με έναν καταστροφικό «μίνι προϋπολογισμό» τον περασμένο μήνα που κατέρρευσε τη βρετανική λίρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments