Αρχική Videos Αγγλία: Πανεπιστήμιο προτρέπει το προσωπικό να μην λέει …Χριστούγεννα!

Αγγλία: Πανεπιστήμιο προτρέπει το προσωπικό να μην λέει …Χριστούγεννα!

0

Το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον έχει συμβουλεύσει το προσωπικό να μην λέει «Χριστούγεννα» και αντ’ αυτού να χρησιμοποιούν τη φράση «χειμερινή περίοδο κλεισίματος». Το σχετικό έγγραφο έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τη Daily Mail. Στάλθηκε στους υπαλλήλους και περιέχει τις λέξεις και τις φράσεις που θα πρέπει να αποφεύγουν να λένε προς τους μουσουλμάνους συναδέλφους τους, προτείνοντας και εναλλακτικές λύσεις.

Η λέξη «Χριστούγεννα» χαρακτηρίζεται πολύ «χριστιανοκεντρική», σύμφωνα με το έγγραφο εννέα σελίδων. Συνιστάται επίσης στο προσωπικό να μην ρωτά τους μαθητές “ποιο είναι το χριστιανικό σας όνομα;” αλλά αντίθετα πείτε “ποιο είναι το μικρό σας όνομα;” ή “ποιο είναι το όνομά σου;” Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να αποφεύγουν επίσης χαρακτηρισμούς που αφορούν ηλικιακές κατηγορίες ή φράσεις όπως «οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία».

Το προσωπικό θα πρέπει να «εξουσιοδοτηθεί» να χρησιμοποιεί «γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τόσο οι μαθητές όσο και το προσωπικό αισθάνονται ασφάλεια, εκτίμηση και σεβασμό», αναφέρει το έγγραφο. Ο Andrew Allison, του Freedom Association, είπε: «Τα πανεπιστήμια υποτίθεται ότι είναι μέρη όπου οι ιδέες συζητούνται ελεύθερα. «Αυτό είναι οργουελικό και γελοίο. Το προσωπικό και οι μαθητές πρέπει να το αγνοήσουν και να περάσουν καλά Χριστούγεννα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments