Αρχική Επικαιρότητα Αγγλία: Εγκρίθηκαν οι εμβολιασμοί μαθητών χωρίς γονική συγκατάθεση!

Αγγλία: Εγκρίθηκαν οι εμβολιασμοί μαθητών χωρίς γονική συγκατάθεση!

0
Dodekanisos

Νόμιμος είναι ο εμβολιασμός στην Αγγλία στην ηλικιακή ομάδα 12 με 15 ετών χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Η μόνο προϋπόθεση είναι να το αποδεχθούν οι ανήλικοι! Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την Βρετανική κυβέρνηση να δίνει τις σχετικές οδηγίες στα σχολεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Βρετανοί έχουν συστήσει μια επιτροπή (School Age Immunization Service – SAIS), η οποία θα μπορεί να κάνει επιτόπου τους εμβολιασμούς! Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την έγκριση των εμβολιασμών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από αξιωματούχους υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενώ το έγγραφο καθοδήγησης του σχολείου αναφέρει ότι οι γονείς θα κληθούν να υπογράψουν ένα φυλλάδιο που θα δίνει τη συγκατάθεσή τους πριν προχωρήσουν τα εμβόλια, σημειώνει ότι «τα παιδιά μπορεί να εκφράσουν την επιθυμία να κάνουν το εμβόλιο και να έχουν την ικανότητα να παρέχουν ενημερωμένη συγκατάθεση μόνοι τους» – ακόμη και ενάντια στις επιθυμίες των κηδεμόνων τους. «Οι νέοι που κατανοούν πλήρως τι περιλαμβάνει μια προτεινόμενη διαδικασία, όπως ο εμβολιασμός, μπορούν νόμιμα να δώσουν τη συγκατάθεσή τους», εξηγούν οι οδηγίες, αναφερόμενοι σε ένα πρότυπο γνωστό ως «ικανότητα Gillick».

Το ίδιο έγγραφο αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που ένας γονέας δεν επιθυμεί το παιδί του να εμβολιαστεί, η ομάδα SAIS θα κάνει ότι μπορεί για να “επιτύχει συμφωνία μεταξύ γονέα και παιδιού». Νομικά, ωστόσο, ο γονέας δεν μπορεί «να αναιρέσει την απόφαση ενός παιδιού ικανού για Gillick».
Διαβάστε ΕΔΩ την σχετική οδηγία στην επίσημη ιστοσελίδα της Βρετανικής κυβέρνησης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments