Αρχική Αθλητικά νέα Αγγλία-Δανία: Τα σημαντικότερα στατιστικά του χθεσινού ημιτελικού

Αγγλία-Δανία: Τα σημαντικότερα στατιστικά του χθεσινού ημιτελικού

0
LONDON, ENGLAND - JULY 07: Simon Kjaer of Denmark scores an own goal, England's first goal, whilst under pressure from Raheem Sterling of England during the UEFA Euro 2020 Championship Semi-final match between England and Denmark at Wembley Stadium on July 07, 2021 in London, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Dodekanisos

Η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) κατέγραψε τα σημαντικότερα στατιστικά που χαρακτήρισαν τον δεύτερο ημιτελικό του EURO. Η Αγγλία νίκησε 2-1 την Δανία στην παράταση (1-1 στα 90′).

Γενικά ρεκόρ από τον χθεσινό ημιτελικό

Νέο ρεκόρ σε Euro με την 7η παράταση που χρειάστηκε χθες. Στην ιστορία των μεγάλων τουρνουά, μόνο τα Μουντιάλ του 1990 και του 2014 είχαν περισσότερα ματς στην παράταση (8 το καθένα).

Είναι η 5η φορά στην ιστορία του EURO που και οι δύο ημιτελικοί πήγαν στην παράταση (1976, 1984, 1996, 2000).

LONDON, ENGLAND – JULY 07: Simon Kjaer of Denmark scores an own goal, England’s first goal, whilst under pressure from Raheem Sterling of England during the UEFA Euro 2020 Championship Semi-final match between England and Denmark at Wembley Stadium on July 07, 2021 in London, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Το αυτογκόλ του Σιμόν Κιάερ (Δανία) αύξησε τον συνολικό αριθμό σε αυτό το EURO σε 11. Δύο παραπάνω από όλα τα προηγούμενα τουρνουά.

Το γκολ της Δανίας ήταν το πρώτο που δέχθηκε η Αγγλία σε όλα τα παιχνίδια της από τον Μάρτιο, τερματίζοντας σερί 691 λεπτών χωρίς να δεχθεί γκολ.

Το γκολ του Ντάμσγκααρντ με απευθείας φάουλ. Πηγή: IFFHS.

Ο Μίκελ Ντάμσγκααρντ σημείωσε το πρώτο απευθείας φάουλ στο EURO.

Τα ρεκόρ της Αγγλίας

Η Αγγλία είναι η 2η ομάδα στην ιστορία του EURO με 5 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ. Το σερί έσπασε στον ημιτελικόεναντίον της Δανίας. Το ρεκόρ του μεγαλύτερου σερί ανήκει στην Ισπανία: 7 παιχνίδια σε Euro 2012 και 2016.

Η Αγγλία έφτασε επιτέλους στον πρώτο της τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Αγγλία έχει φτάσει στον πρώτο μεγάλο τελικό τουρνουά μετά από 55 χρόνια, από τότε που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 (επίσης στη χώρα της). Είναι το μεγαλύτερο χάσμα εμφανίσεων σε τελικούς για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα στην ιστορία των μεγάλων τουρνουά.

Τα ρεκόρ του Χάρι Κέιν

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε. Πηγή: IFFHS.

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 16 γκολ στο EURO (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών). Ισοφάρισε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ένα μόνο τουρνουά. Ο Πορτογάλος έφτασε σε αυτό το ρεκόρ νωρίτερα στο τουρνουά.

Ο Χάρι Κέιν είναι τώρα ο κορυφαίος σκόρερ της Αγγλίας στα μεγάλα τουρνουά (Παγκόσμιο Κύπελλο και EURO) μαζί με τον Γκάρι Λίνκερ (και οι δύο έχουν 10 γκολ).

Ο Χάρι Κέιν έγινε ο πρώτος παίκτης που έχασε πέναλτι στην παράταση στην ιστορία του Euro.

Ο Kέιν είναι επίσης ο δεύτερος παίκτης που σκόραρε μετά από ριμπάουντ αφού έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Σμάιχελ) σε παιχνίδι του EURO (το πρώτο ήταν από τον Αλοίσκι των ΣΚΟΠΙΩΝ).

Τα ρεκόρ του Τζόρνταν Πίκφορντ

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ σε μία σπουδαία επέμβαση από τον χθεσινό ημιτελικό. Πηγή: IFFHS.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ (Αγγλία) ολοκλήρωσε το σερί του χωρίς να δεχθεί γκολ σε αυτό το EURO στα 479 λεπτά. Πρόκειται για το 5ο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά τους Φαν ντερ Σαρ (594), Κασίγιας (509), Τζοφ (494) και Νόιερ (491).

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έκανε το νέο ρεκόρ για έναν τερματοφύλακα της Αγγλίας ως προς τα περισσότερα λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ (749 λεπτά). Ξεπέρασε τα 720 λεπτά του Γκόρντον Μπανκς, μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 1966.

Τσέλσι ο μοναδικός σύλλογος με επτά εκπροσώπους

Η Τσέλσι ήταν ο μόνος σύλλογος που έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο για καθέναν από τους ημι-φιναλίστ του τουρνουά. Για τη Δανία είναι ο αμυντικός Αντρές Κρίστενσεν. Για την Αγγλία ο αμυντικός Μπεν Τσίλγουελ, ο μέσος Μέισον Μάουντ και ο αμυντικός Ρις Τζέιμς. Για την Ισπανία ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα και για την Ιταλία ο μέσος Ζορζίνιο και ο αμυντικός Έμερσον Παλμιέρι.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments