Αρχική Uncategorized Αυτοψία Μαχαιρίδη στις δυτικές ακτές

Αυτοψία Μαχαιρίδη στις δυτικές ακτές

0
maxairidis
Dodekanisos

Τις εκτεταμένες ζημιές και τη διάβρωση των ακτών στη δυτική πλευρά του νησιού, μετά την έντονη θαλασσοταραχή και τις βροχοπτώσεις, διαπίστωσε κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες (Κυριακή) το πρωί ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης. Σήμερα απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, τους οποίους ενημερώνει για την εικόνα που εμφανίζει η περιοχή και θέτει θέμα συνολικής αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών.
Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μαχαιρίδης στην επιστολή του:
«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην παραλιακή ζώνη στο δυτικό τμήμα του νησιού της Ρόδου, κυρίως από την περιοχή της Σορωνής έως την περιοχή της Καμείρου.
Πολλοί παραλιακοί δρόμοι έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημίες και έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί, καθώς η διάβρωση σε πολλές περιπτώσεις επεκτάθηκε μέχρι τα 30 μέτρα από το χειμέριο κύμα.
Κατ’ αρχάς, κρίνουμε εξαιρετικά απαραίτητη τη διενέργεια αυτοψίας από κλιμάκιο αρμοδίων.
Για την προσωρινή αποκατάσταση των καταστραφέντων οδών (κυρίως αγροτικών) επείγει η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων.
Επειδή η διάβρωση των δυτικών ακτών στο νησί της Ρόδου (από το Αεροδρόμιο έως την Κάμειρο Σκάλα) είναι διαρκές, με εμφανείς τις επιπτώσεις του, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και στις ξενοδοχειακές μονάδες που είναι εγκαταστημένες στην συγκεκριμένη περιοχή, επιβάλλεται η αντιμετώπιση συνολικά του φαινομένου, με την εκπόνηση ειδικής μελέτης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments