Αρχική Videos “Αφήστε τους ανθρώπους να παίρνουν τρόφιμα από τα σκουπίδια!”

“Αφήστε τους ανθρώπους να παίρνουν τρόφιμα από τα σκουπίδια!”

0

Μια πρόταση που ήδη προκαλεί ποικίλα σχόλια κατατέθηκε από δυο Γερμανούς Υπουργούς. Ο Υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπουσμάν, ζητούν από τις αρχές να μην διώκουν άτομα που παίρνουν τρόφιμα από κάδους απορριμμάτων σούπερ μάρκετ τα οποία είναι ακόμα κατάλληλα για κατανάλωση! Και οι δυο ανέφεραν ότι
απέστειλαν επιστολή στους υπουργούς Δικαιοσύνης των 16 πολιτειών της Γερμανίας μέσω της οποίας προτείνουν να βρεθεί μια «πρακτική λύση» στο θέμα.

Η πρακτική που είναι γνωστή στη Γερμανία ως «containering» λογίζεται ως κλοπή για νομικούς σκοπούς. Η δήλωση των υπουργών ανέφερε ότι περίπου 11 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο στη χώρα, περίπου το 7% αυτών στον τομέα λιανικής λόγω παραγόντων όπως οι έμποροι παραγγέλνουν περισσότερα από όσα μπορούν να πουλήσουν. Ένα άλλο 17% προέρχεται από εστιατόρια, καντίνες και άλλα παρόμοια.

«Αν οι άνθρωποι παίρνουν στο σπίτι τους τρόφιμα που έχουν πεταχτεί χωρίς να προκληθεί ζημιά ή παράνομη είσοδος, τότε, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν θα πρέπει πλέον να διώκεται», είπε ο Μπούσμαν. Ο Ozdemir είπε ότι η αποχή από τη δίωξη τέτοιων υποθέσεων «είναι ένα από τα πολλά στοιχεία στον αγώνα κατά της σπατάλης τροφίμων».

Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τις κυβερνήσεις των πολιτειών να υποστηρίξουν μια πρόταση της τοπικής κυβέρνησης του Αμβούργου, βάσει της οποίας θα προστεθεί μια ρήτρα στις κατευθυντήριες γραμμές της δίωξης που θα αντιμετωπίζει συγκεκριμένα την «περιεκτικότητα». Δεν θα απαιτηθεί ουσιαστική αλλαγή του νόμου. Η προτεινόμενη ρήτρα ορίζει ότι, σε περιπτώσεις όπου η αξία των κλοπιμαίων είναι χαμηλή και δεν έχει υποβληθεί ποινική μήνυση, δεν υπάρχει, κατά κανόνα, δημόσιο συμφέρον να συνεχιστεί η δίωξη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments