Αρχική Αθλητικά νέα Αφγανιστάν: Αθλήτριες θάβουν τον εξοπλισμό τους από τους Ταλιμπάν!

Αφγανιστάν: Αθλήτριες θάβουν τον εξοπλισμό τους από τους Ταλιμπάν!

0
@fightsports.gr
Dodekanisos

Στην Καμπούλ την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κάποιες γυναίκες εξασκούνταν στην αυτοάμυνα. Ωστόσο θάβουν τον εξοπλισμό τους, ώστε να μην τον ανακαλύψουν οι Ταλιμπάν και γίνουν στόχοι! 

Η ανάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, έχει αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων. Κυρίως όμως των πολλών γυναικών της χώρας. Τα τελευταία χρόνια η Soraya κατάφερνε να προπονεί γυναίκες στην αυτοάμυνα. Κάτι που είναι απαραίτητο σε μία χώρα που η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο. Όταν οι Ταλιμπάν κατάφεραν να ελέγξουν την περιοχή ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα. Οι μαθήτριες της Soraya έθαψαν τους εξοπλισμούς τους, ώστε να μην γίνουν στόχος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «fightsports.gr».

Η πρόταση της Soraya ήταν να κάνει προπονήσεις στα σπίτια. Ενώ οι γυναίκες κατά την διάρκεια της προπόνησης θα φορούν full hijab για να μην προκαλέσουν τους Ταλιμπάν. «Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα μαθήματα με ρίσκο την ζωή μου, όμως δεν θέλω να ρισκάρω τις ζωές των μαθητών μου», ανέφερε η Αφγανή εν αναμονή των εξελίξεων. 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments