Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου ΑΕΡΑ: «Προμελετημένο έγκλημα!»

ΑΕΡΑ: «Προμελετημένο έγκλημα!»

4
foivos_aera_fasi
Dodekanisos

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το χθεσινό παιχνίδι με τον Φοίβο στην Κρεμαστή εξέδωσε η διοίκηση του ΑΕΡΑ Αφάντου. Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το χρονικό ενός προμελετημένου και προαναγγελθέντος εγκλήματος ζήσαμε όλοι στον ποδοσφαιρικό αγώνα Φοίβου Κρεμαστής – ΑΕΡΑ. Θύμα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Θύτης και ηθικός αυτουργός η ΕΠΣΔ και «εκτελεστής συμβολαίου» ο διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος. Κάποιοι επεδίωξαν να χάσει τον αγώνα ο ΑΕΡΑ, αδιαφορώντας αν ο μεγάλος χαμένος είναι το ίδιο το άθλημα, η ισονομία, η διαφάνεια και το ευ αγωνίζεσθε. Τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα, γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας της αντίπαλης ομάδας να επιτύχει τον αποκλεισμό του βοηθού διαιτητή κ. Πατσιόπουλου, μια προσπάθεια που έγινε με την ανοχή και την ενεργό συμμετοχή παραγόντων της ΕΠΣΔ. Προφανώς κάποιοι  δεν θέλουν οι αγώνες να παίζονται και να κερδίζονται στα γήπεδα. Ο ορισμός του διαιτητή κ. Σιδηρόπουλου, είχε εμφανείς σκοπούς, τους αντιλήφθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι. Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι, όπως όλα δείχνουν, «ο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διαιτητής» που ειδικεύεται στο να διαιτητεύει παιχνίδια του Φοίβου. Πριν από τρεις ημέρες είχε διαιτητεύσει και πάλι παιχνίδι της συγκεκριμένης ομάδας. Κάτι που προφανώς δε λέει τίποτα στην ΕΠΣΔ. Ο ΑΕΡΑ καταγγέλλει τον κ. Σιδηρόπουλο για αλλοίωση αποτελέσματος.
-Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΑΕΡΑ.
-Δεν τιμώρησε με κόκκινη κάρτα το αντιαθλητικό χτύπημα του ποδοσφαιριστή του Φοίβου Δελαπόρτα, στον ποδοσφαιριστή του ΑΕΡΑ , Ντικ.
-Δεν άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στο αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του Φοίβου, ενώ εξάντλησε την αυστηρότητα απέναντι στους ποδοσφαιριστές μας.
-Ανέχθηκε και έκλεισε τα μάτια στις άσεμνες χειρονομίες του ποδοσφαιριστή ου Φοίβου Λαμάϊ προς την εξέδρα των οπαδών μας.
Αποτελεί ταυτόχρονα και όνειδος η συμπεριφορά παραγόντων και οπαδών του Φοίβου Κρεμαστής που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τον πολιτισμό. Ο νόμος της ζούγκλας που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι, οδήγησε στην ανυποληψία το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Διαιτητές σαν τον κ. Σιδηρόπουλο απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα, απωθούν τους νέους να ασχοληθούν με το άθλημα, αποθαρρύνουν ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο. Όσοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο αξιολογήθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος έπρεπε να δουν το χθεσινό παιχνίδι, αν δεν πείστηκαν από την διαιτησία του στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός που είδε όλη η Ελλάδα.
Σοβαρές ευθύνες προκύπτουν για την  ΕΠΣΔ που φαίνεται που φαίνεται ότι έχει απεμπολήσει προ πολλού το ρόλο του θεματοφύλακα του αθλήματος και του εγγυητή της ισονομίας. Είναι καιρός οι υγιείς ομάδες του ποδοσφαίρου να πάρουν τη διοίκηση της ΕΠΣΔ στα χέρια τους. Να προστατεύουν το άθλημα, να επιβάλλουν την αξιοπιστία, την ισονομία και τη δικαιοσύνη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mixalhs
mixalhs
11 years ago

se allo gipedo itan aytos pou egrapse thn anakoinwsh ayth…pragmatika omws kai milaw ws anexartitos filathlos…

kostas
kostas
11 years ago

h grafikotita perisevi olos o nomos anagnorizi tin anoterotita tou foivou kai apo prosopiki apopsi eimoun gipedo h anthropi tou foivou kanane oti mporouane nas tous proseksoune alla ypame h axarastia eine to xeirotero prama tha to vroune brostatous pali …

yiannis
yiannis
11 years ago

ο κυριος που εβγαλε την ανακοινωση δεν μας ειπε..τους κομπαρσους ?ηταν η παίκτες της α ε ρ α μαλων…

giannis
giannis
11 years ago

paidia entaxei ena paixnidi itan kai enas nikitis tha evgaine kai mpravo ston foivo pou perase kai makari na to parei kiolas. omws o aera einai i moni omada pou ton koitaxe sta matia kai ton kerdise kai isws na ginotan to idio an den ton afinan adika me 10 paixtes. sto prwto imixrono kai oso oi omades itan iasarithmes akoma kai oi kremastenoi to elegan oti o aera paizei polu kalutera. evale to goal kai mpravo tou o foivos omws meta otan emeine o aera me deka adika tote anevike o foivos. kai den milisa oute gia xeri pou itan stin krisi tou diaititi an kai itan katharo oute gia xamenes eukairies. apla den dothike i eukairia stin aera na sunexisi na kinigisei ena goal me 11 paixtes. ekei krithike olo to paixnidi. kai se ena derby metaxy duo polu kalwn omadwn pistepste me paizei megalo rolo stis isoropies na exeis paixti ligotero gia 35 me 40 lepta.kai pali mpravo ston foivo gia tin prokrisi einai para polu kali omada kaneis den to amfisvitei.