Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 «Αδύνατο να παίξουμε στα πλέι οφ»

«Αδύνατο να παίξουμε στα πλέι οφ»

0
xrisoxoidis
Dodekanisos
Του Χρήστου Γρουίτση

Απολογιστική συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα (Σαββάτο) στα γραφεία του συλλόγου, οι μεγαλομέτοχοι του Διαγόρα κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Καμπούρης, αλλά και ο πρόεδρος του «γηραιού» Δημήτρης Λερογιάννης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε αδύνατη τη συμμετοχή του Διαγόρα στα πλέι οφ ανόδου, τόσο λόγω των οικονομικών προβλημάτων, όσο και για τα τεχνικά θέματα που αφορούν στον φάκελο που πρέπει να συμπληρώσει ο σύλλογος. Επίσης αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, τις αντιδράσεις των οπαδών του Διαγόρα, αλλά και την παρουσία του συλλόγου στις λίστες της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα ματς. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης:

Για τη συμμετοχή του Διαγόρα στα πλέι οφ:

«Όσον αφορά τα πλέι οφ, όπως είναι η κατάσταση τώρα, είναι αδύνατο να συμπληρώσουμε τον φάκελο για τη συμμετοχή μας, όπως πρέπει. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο φάκελος, εκτός από τα οικονομικά θέματα περιλαμβάνει και τα τεχνικά. Ένα από αυτά είναι και η ακαταλληλότητα του γηπέδου για να χρησιμοποιηθεί στην Super League. Δεν θα είμαστε πάντως η μόνη ομάδα που δεν μπορεί να συμπληρώσει τον φάκελο της».

Για τα οικονομικά της ομάδας και τα σχέδια της διοίκησης:
«Όταν ένα βαπόρι βρίσκεται σε κίνδυνο, τα πρώτα που φεύγουν είναι τα ποντίκια. Εμείς ποντίκια δεν είμαστε, ούτε πρόκειται να γίνουμε. Προσωπικά δεν πρόκειται να αποχωρήσω από την ομάδα, αλλά θα παραμείνω πιστός στρατιώτης σε αυτήν. Ο Διαγόρας δεν πουλιέται, αλλά χαρίζεται σε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα μας. Τα «κλειδιά» του συλλόγου θα δοθούν μόνο σε αγνούς Διαγορίτες. Η πόρτα είναι «ορθάνοιχτη» για όποιον θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω απ’ ότι εμείς. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσο υπάρχει Διαγόρας. Ο σύλλογος χρειάζεται τους Διαγορίτες στις δύσκολες στιγμές. Κατηγορηθήκαμε εκ των έσω για κακοδιαχείριση σε προσωπικό όμως επίπεδο. Επίσης μας κατηγόρησαν ότι χαρίσαμε παιχνίδια σε άλλες ομάδες. Αυτό το έχει αναλάβει η αθλητική δικαιοσύνη και η μόνη ομάδα που δεν κλήθηκε από τον εισαγγελέα ήμασταν εμείς. Προσωπικά εγώ θα δεν φύγω από τον Διαγόρα μέχρι να πεθάνω. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να βοηθήσει και εγώ θα είμαι δίπλα του. Κανείς δεν έκρυψε ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτό συμβαίνει σε πανελλήνιο επίπεδο. Έγιναν κάποιες ατυχείς κινήσεις στα προηγούμενα έτη και δημιουργήθηκε έλλειμμα, όμως το πρόβλημα του Διαγόρα είναι μικρότερο σε σχέση με άλλες ομάδες. Το παράπονο μας είναι ότι έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις από ανθρώπους που μας έλεγαν ότι θα βοηθήσουν, όμως δεν το έκαναν. Σαφώς και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως ο τρόπος αντίδρασης είναι κατάπτυστος απέναντι σε μια διοίκηση που έχει ανεβάσει την ομάδα από τη Δ’ στη Β’ Εθνική, στην οποία και στέκεται επάξια. Δεν γίνεται να μας κατηγορούν σε προσωπικό επίπεδο, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν στέκει αυτό που λένε, ότι δεν είμαστε δίπλα στην ομάδα, απλά δεν το διαφημίζουμε. Έχουμε προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα που δεν μπορεί κανένας να μας θίγει σε προσωπικό επίπεδο. Όσον αφορά τα οικονομικά, έχουμε εξοφλήσει όλες τις προηγούμενες χρήσεις και η μόνη που απομένει να εξοφληθεί είναι η παρούσα χρήση. Σίγουρα έγιναν λάθη τα προηγούμενα έτη και μεταφέρθηκαν χρέη από την περυσινή χρονιά. Στους παίκτες έχουμε δώσει χρήματα, ακόμη και για δόσεις συμβολαίων, όμως υπάρχουν ακόμη χρωστούμενα. Εμείς θα προσπαθήσουμε, μέσω κάποιων χρημάτων που περιμένουμε, αλλά και θα βάλουμε οι ίδιοι να «τρέξουμε» και την επόμενη χρονιά».

Για την παρουσία του Διαγόρα στις λίστες της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα παιχνίδια:
«Οι συγκεκριμένες λίστες έχουν κατατεθεί στην ΕΠΟ και την αθλητική δικαιοσύνη από πέρυσι, όμως κανείς δεν μας έχει καλέσει για εξηγήσεις και απ’ ότι ξέρω δεν προτίθεται κανείς να το κάνει».

*Ο μεγαλομέτοχος του «γηραιού» κ. Γιάννης Καμπούρης, καθόταν αμίλητος την περισσότερη ώρα της συνέντευξης και το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν:
«Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαι στον Διαγόρα, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα κάνω. Όλα τα υπόλοιπα σας τα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments