Αρχική Videos “Αδικαιολόγητοι οι έλεγχοι σε επιβάτες από την Κίνα”

“Αδικαιολόγητοι οι έλεγχοι σε επιβάτες από την Κίνα”

0

Αδικαιολόγητους χαρακτηρίζει τους ελέγχους που αποφάσισαν ορισμένες χώρες να κάνουν σε επιβάτες που έρχονται από την Κίνα η Διεθνής Ομοσπονδία Αεροδρομίων με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Χαρακτηριστικά, αναφέρει τα εξής:

«Αυτές οι μονομερείς ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με όλη την εμπειρία και τα κεκτημένα των τελευταίων τριών ετών. Αυτοί οι έλεγχοι δεν δικαιολογούνται επιστημονικά ούτε βασίζονται σε ένα «πραγματικό κίνδυνο. Βυθιζόμαστε ξανά σε ένα συνονθύλευμα αδικαιολόγητων και ασυντόνιστων ταξιδιωτικών περιορισμών. Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν και οι ρυθμίσεις συντονισμού της ΕΕ αποτυγχάνουν για άλλη μια φορά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ACI Europe, Ολιβιέ Γιάνκοβιτς.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 ευρωπαϊκές χώρες ενώ και στο παρελθόν είχε καταγγείλει τη «χαοτική» αντιπαράθεση διαφορετικών περιορισμών υγείας ανάλογα με τη χώρα και στη συνέχεια την άρση τους με με ανοργάνωτο τρόπο.

Και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), έκρινε «αδικαιολόγητο» τον συστηματικό έλεγχο των ταξιδιωτών, δεδομένου του επιπέδου ανοσίας στην Ευρώπη και της παρουσίας στην ηπειρωτική χώρα των ίδιων παραλλαγών όπως στην Κίνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments