Αρχική Videos Άδεια έκτακτης ανάγκης πήρε το πρώτο χάπι κατά του κορωνοϊού

Άδεια έκτακτης ανάγκης πήρε το πρώτο χάπι κατά του κορωνοϊού

0
Dodekanisos

Τα χάπια Paxlovid της Pfizer κατά του κορωνοϊού έχουν λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Η πρώτη θεραπεία με χάπι αυτού του είδους, μπορεί να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας 12 ετών και άνω.
«Η έγκριση εισάγει την πρώτη θεραπεία για κορωνοϊό που έχει τη μορφή χαπιού που λαμβάνεται από το στόμα – ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας», δήλωσε η Δρ Patrizia Cavazzoni, διευθύντρια του Κέντρου του FDA για την αξιολόγηση και την έρευνα φαρμάκων.


Το φάρμακο διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και θα πρέπει να λαμβάνεται το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Ωστόσο, δεν εγκρίνεται για πρόληψη πριν από την έκθεση ή μετά την έκθεση, ούτε θεωρείται υποκατάστατο του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η θεραπεία προορίζεται να διαρκέσει όχι περισσότερο από πέντε ημέρες και αποτελείται από τρία χάπια: Τα πρώτα δυο προορίζονται για να σταματήσουν την αναπαραγωγή του ιού και το τρίτο επιβραδύνει τη διάσπαση του πρώτου φαρμάκου για να του επιτρέψει να διαρκέσει περισσότερο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments