Αρχική Επικαιρότητα Α.Τσιπρας: Αρνητής της πραγματικότητας ο Μητσοτάκης

Α.Τσιπρας: Αρνητής της πραγματικότητας ο Μητσοτάκης

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές “καθαρά όποτε και αν γίνουν” εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση του στο facebook. Ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει θέσει το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα εδώ και καιρό, έκανε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηρίζοντάς τον πρωθυπουργό “αρνητή της πραγματικότητας”, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε τόσο στην αποτυχία της διαχείρισης των κρίσεων που βιώνει η χώρα αλλά και σε ζητήματα όπως η παιδεία, η οικονομία και η δημόσια διοίκηση. 

Οι πυρκαγιές ήταν ακόμα ένα επεισόδιο της εγκληματικής τους διαχειριστικής ανικανότητας, από την πανδημία μέχρι την παιδεία και από την οικονομία μέχρι τη δημόσια διοίκηση.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης τα βρίσκει όλα ρόδινα. Είναι διαρκώς κάπου αλλού, εκτός τόπου και χρόνου.
 
Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας αρνητής της πραγματικότητας, ο οποίος είναι το ίδιο επικίνδυνος με τους αρνητές της πανδημίας. Επί 1,5 χρόνο πλέον ζούμε το ίδιο δράμα σε επανάληψη: Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, ανύπαρκτη επιδημιολογική επιτήρηση, παλινωδίες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παράλληλα μια διαρκής απόπειρα πόλωσης και διχασμού.
 
Όλα αυτά σε μια κοινωνία που ζει μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια.
 
Όλα αυτά, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν κάνει ολόκληρη την κοινωνία να ζει μέσα στο φόβο. Πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι να αρθεί αυτός ο φόβος και να σταματήσει η στοχοποίηση και ο διαχωρισμός της κοινωνίας. Κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό που δεν πείθει τους πολίτες αλλά τους ωθεί στα άκρα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:
 
Το πρώτο καθήκον λοιπόν είναι να άρουμε αυτό το φόβο, όχι να τιμωρούμε. Δεν πιστεύω ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας πιστεύει σε συνωμοσίες και γι’ αυτό θεωρώ καταστροφικό μια πολιτεία να τους βάζει όλους απέναντι χωρίς η ίδια να έχει κάνει το παραμικρό για να οργανώσει το σύστημα υγείας, να ενημερώσει με στοχευμένες καμπάνιες στη βάση επιστημονικών δεδομένων, να σκύψει πάνω από το πρόβλημα αντί να πολώνει για να κερδίσει πολιτικά οφέλη από την καταστροφή.
 
Όπως επίσης, δεν πιστεύω ότι σε τέτοια κρίσιμα υπαρξιακά ζητήματα η λύση είναι ο βούρδουλας. Η λύση είναι η πειθώ, τα επιχειρήματα και η καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία που φοβάται, αγωνιά και έχει ήδη πίσω της δύσκολα χρόνια.
 
Κάνοντας λόγο για μια “κακομαθημένη ελίτ” που έχει βολευτεί στην εξουσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε:
 
Η υπόγεια και παράτυπη εξουσία τους έχει γίνει πολιτική και κοινωνική κανονικότητα. Ε, αυτή την κανονικότητα εμείς δεν τη δεχόμαστε, τελεία και παύλα.
 
Άρα, η σύγκρουση είναι σήμερα από θέσεις αντιπολίτευσης και θα είναι και αύριο από θέσεις κυβέρνησης με την κρατικοδίαιτη, κακομαθημένη ελίτ που πλήρωσε και πληρώνει ακριβά, από κάθε άποψη, η χώρα.
 
Δεν θέλουμε να βολευτούμε στην εξουσία, για να το πω κάπως αλλιώς.
Θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν εκεί χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα.
Δημοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια παντού, αυτή είναι η ανυποχώρητη θέση μας.
Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι αυτό, και πόσο μας κόστισε η επιμονή μας σ’ αυτό. Αλλά αυτό αποτελεί την ψυχή της πολιτικής μας και την ταυτότητα των ιδεών μας.
 
Θεωρώντας βέβαιη την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και μάλιστα με καθαρή διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για “λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων”.
 
Θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, και όχι με μία ψήφο, αλλά με καθαρή διαφορά. Και η πεποίθησή μου αυτή δεν είναι κάποιου είδους συναισθηματική υπερβολή, αλλά στηρίζεται στην απλή λογική.
 
Σήμερα η κοινωνία υποφέρει από μια κυβέρνηση που μέσα σε δυο χρόνια όχι μόνο έχει ισοπεδώσει τα πάντα, αλλά προσβάλλει διαρκώς και τη νοημοσύνη των πολιτών, μέσω μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας.
 
Σύμφωνα μ’ αυτή, είτε πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, είτε εκτοξεύεται η ανεργία και πληθαίνουν τα λουκέτα, είτε καίγεται η μισή Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει όλα άριστα.
Και κάθε φορά που η οργή ξεχειλίζει ακόμη και από τα μικρόφωνα των ζωντανών τηλεοπτικών ρεπορτάζ, εμφανίζεται μια δημοσκόπηση να μας δείξει πόσο ανέβηκε η αποδοχή του κυβερνώντος κόμματος στη κοινή γνώμη.
 
Κάποια στιγμή, όμως οι πολίτες κουράζονται με την απόσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα που ζουν και την εικόνα που τους βομβαρδίζει.
 
Δεν αρκεί φυσικά η φανερή φθορά της κυβέρνησης, εμείς οφείλουμε να πείσουμε ότι μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μιας διακυβέρνησης άλλου τύπου.
 
Μιας διακυβέρνησης με πρόσημο τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό, όχι μόνο πρόθυμης, αλλά και ικανής να προσδώσει σύγχρονο περιεχόμενο στην ανάγκη και την ιδέα της αλλαγής. Να εκφράσει στις σημερινές συνθήκες τα συμφέροντα της κοινωνική πλειοψηφίας. Εκείνων που διψούν για πρόοδο και δικαιοσύνη.
 
Δεν υποδυόμαστε τους άριστους, ούτε τους αλάνθαστους, αλλά δουλεύουμε διαρκώς, για να χαράξουμε τον οδικό χάρτη που θα μεταμορφώσει τις ιδέες μας, που είμαι σίγουρος ότι συγκινούν τη μεγάλη πλειοψηφία, σε πραγματικότητα.
 
Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων. Αυτό είναι το μότο μας.
 
Γιατί το κρίσιμο είναι την επόμενη μέρα να είμαστε σε θέση να χτίσουμε ξανά το σπίτι μας.

 

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση στη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments