Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Α. Πελώνη: Τι είπε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και μέτρα εστίασης

Α. Πελώνη: Τι είπε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και μέτρα εστίασης

0
Dodekanisos

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα που εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει πίσω τις ανακοινώσεις για τα μέτρα διαχωρισμού, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των επιχειρηματιών της εστίασης όσο και των πολιτών. Ωστόσο άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ακόμα σκληρότερα μέτρα με πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση να λειτουργήσουν από την 15η Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορταζ εξετάζεται οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση να λειτουργήσουν από την 15η Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ερωτηθείς η εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχετικά δεν απέκλεισε τίποτα λέγοντας:

«το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές»

Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τη λειτουργία της εστίασης και διασκέδασης αφού αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα όπως προανήγγειλε η Αριστοτελία Πελώνη. Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός υπαλλήλων σε συγκεκριμένους κλάδους.

Αυτό έκανε γνωστό απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τέλος της καθιερωμένης ενημέρωσης η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.  Όπως είπε «το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχετική ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments