Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τον Μάιο σε λειτουργία το νέο ΚΔΑΥ Ρόδου!

Τον Μάιο σε λειτουργία το νέο ΚΔΑΥ Ρόδου!

0
Dodekanisos

Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε η Βασιλική Ξεπαπαδάκη

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Μάϊο. Πρόκεται για το νέο ΚΔΑΥ Ρόδου, ένα πολύτιμο συγχρηματοδοτούμενο έργο σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων. Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλλογής Ανακυκλώσιμών Υλικών επισκέφθηκε σήμερα η πολιτικής προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης κ. Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της. Αναλυτικά, σε δήλωση της τόνισε:
«Το ΚΔΑΥ ήταν από τους πρώτους «πονοκεφάλους» που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας καθώς ήταν ενταγμένο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και κινδύνευε να απενταχθεί. Υπήρξε όμως η πολιτική βούληση και έτσι με τη συνεργασία των συναρμόδιων Διευθύνσεων του Δήμου Ρόδου και την άψογη επικοινωνία με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον επικεφαλής της κ. Βουτσίνο, καταφέραμε να προσπεράσουμε τους σκοπέλους που συναντήσαμε.»

Την κ. Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου συνόδευαν, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Προγραμματισμού κ. Κολεζάκη, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Μπεκιάρης και ο προιστάμενος του τμήματος ηλεκτομηχανολογικών κ. Βασιλώττος. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας του σταθερού εξοπλισμού κ. Γκιούλη και συζητήθηκαν οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες που αφορούν στο συμπληρωματικό υποέργο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ώστε σε πολύ σύντομο διάστημα να καταστεί πλήρως λειτουργικό. Το ΚΔΑΥ Ρόδου διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις και συστήματα διαλογής απορριμμάτων και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την διαχείριση και ανακύκλωση των ΑΣΑ (αστικών αποβλήτων), όπως αυτός περιγράφεται στην πρόταση χρηματοδότησης που προσφάτως υποβλήθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 37 εκατομμυρίων ευρώ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments