«Η Ρωσία αναγκάζεται να αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα!»

0
Dodekanisos

Οι τελευταίες ενέργειες της Δύσης αναφορικά με το Ουκρανικό ζήτημα, αναγκάζουν την Ρωσία να τροποποιήση το πυρηνικό της δόγμα. Είναι κάτι που επεσήμανε για μια ακόμα φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα στο παρελθόν, οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και υπάρχει σαφής πρόθεση να εισαχθεί μια διόρθωση στο πυρηνικό δόγμα, που προκαλείται, μεταξύ άλλων, από την εξέταση και ανάλυση της εξέλιξης των πρόσφατων συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, όλων όσων συνδέονται με την κλιμακωτή πορεία των δυτικών αντιπάλων μας όσον αφορά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:

“Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του είναι ένα αρκετά περίπλοκο ζήτημα, δεδομένου ότι μιλάμε για την πιο σημαντική πτυχή της εθνικής μας ασφάλειας”, σημείωσε ο Ριάμπκοφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι το ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι ένα ζωντανό έγγραφο, το οποίο θα μπορούσε να τροποποιηθεί εάν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε ότι η Μόσχα υποθέτει ότι πυρηνική ανταλλαγή δεν θα γίνει ποτέ.

Προηγουμένως, ο Ryabkov σημείωσε ότι οι ενέργειες της Δύσης εγείρουν το ζήτημα της ενημέρωσης του ρωσικού πυρηνικού δόγματος σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις. Σύμφωνα με τον ανώτερο διπλωμάτη, η κατάσταση της εξωτερικής πολιτικής κλιμακώνεται σοβαρά λόγω των ενεργειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και η Μόσχα αναλύει συνεχώς πόσο καλά τα έγγραφα πυρηνικής της αποτροπής ανταποκρίνονται σε αυτές τις προκλήσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments