14.000 Βρετανοί ζητούν αποζημίωση για επιπλοκές από το εμβόλιο!

0
Dodekanisos

Περίπου 14.000 Βρετανοί έχουν κάνει αίτηση στις αρχές για πληρωμή λόγω επιπλοκών οι οποίες ισχυρίζονται ότι προκαλούνται από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αναφέρει η εφημερίδα «Telegraph», επικαλούμενη κυβερνητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότερα από 5.500 αιτήματα απορρίφθηκαν, ενώ 519 υποθέσεις δεν έφτασαν καν στο στάδιο της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Περίπου χίλιοι άνθρωποι ζήτησαν επανεξέταση της υπόθεσής τους, αλλά μόνο 12 κατάφεραν να πληρωθούν. Περίπου 350 ισχυρισμοί απορρίφθηκαν επειδή οι γιατροί αποφάσισαν ότι το εμβόλιο δεν «οδήγησε σε σοβαρό βαθμό αναπηρίας». Για να δοθεί αποζημίωση, η απώλεια της ικανότητας εργασίας πρέπει να φτάσει το 60%. Οι Βρετανοί που έλαβαν την πληρωμή λαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή 120.000 λιρών, αλλά μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει πληρώσει μόνο 175 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, οι πληρωμές συνδέονται με ασθένειες όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα, οι επικίνδυνοι θρόμβοι αίματος, η φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, το υπερβολικό πρήξιμο των άκρων και η παράλυση του προσώπου. Στο 97% των περιπτώσεων όλων των εγκεκριμένων πληρωμών, στους ανθρώπους έγινε ένεση με το σκεύασμα της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca. Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων θρόμβωσης, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισε να συνιστά το εμβόλιο AstraZeneca, παρόλο που η εκστρατεία εμβολιασμού ανεστάλη στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τον Μάρτιο του 2021, γράφει η «Telegraph».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments