«H Δύση σχεδίασε την επίθεση στην συνοριακή περιοχή Κούρσκ!»

0
Dodekanisos

To NATO και οι δυτικές ειδικές υπηρεσίες είναι αυτοί που σχεδίασαν την εισβολή της Ουκρανίας στην συνοριακή περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Νικολάι Πατρούσεφ.

«Η επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ σχεδιάστηκε επίσης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και των δυτικών ειδικών υπηρεσιών. Αυτό το εγκληματικό εγχείρημα υποκινήθηκε από την συνειδητοποίηση από το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου για την επικείμενη κατάρρευσή του», τόνισε σε συνέντευξη του στην Izvestia και πρόσθεσε και τα εξής:

«Ήταν η Δύση που έφερε την εγκληματική χούντα στην εξουσία στην Ουκρανία. Οι χώρες του ΝΑΤΟ έστειλαν όπλα και στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, συνεχίζουν να τους παρέχουν στοιχεία πληροφοριών και ελέγχουν τις ενέργειες των νεοναζιστικών ομάδων».

Ο Patrushev απέρριψε τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για μη ανάμειξη στο θέμα.
«Είναι σύνηθες για τις Ηνωμένες Πολιτείες να λένε ένα πράγμα και να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δεν θα τολμούσε ποτέ να πατήσει το πόδι του στο ρωσικό έδαφος», είπε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου. Έκτοτε έχουν εκδοθεί επανειλημμένα προειδοποιήσεις για επίθεση με πυραύλους στην περιοχή και η κυβέρνηση κήρυξε εκεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο έχει ήδη χάσει έως και 2.640 στρατιώτες, 37 άρματα μάχης, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την έναρξη των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Κουρσκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments