«Όποιος δεν στηρίζει το Κίεβο γίνεται στόχος για απόπειρα δολοφονίας!»

0
Dodekanisos

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα μπορούσε να γίνει στόχος δολοφονίας λόγω της άρνησης να μην ακολουθήσει την ΕΕ στη στάση που κρατάει στο Ουκρανικό, είπε με δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Αλεξάνταρ Βουλίν. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ένας δολοφόνος θα μπορούσε να στοχεύσει τον Βούτσιτς λόγω της ουδετερότητας του Βελιγραδίου στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Οι σερβικές αρχές ανησυχούν για την ασφάλεια του προέδρου μετά τις επιθέσεις στον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Γιατί σε όλους όσους ζητούν ειρηνική λύση για την Ουκρανία, αυτό συμβαίνει: πυροβολούνται».
Τον Μάιο, ο Φίτσο, ένθερμος επικριτής της πολιτικής της Ουκρανίας, επέζησε από απόπειρα δολοφονίας που διεξήχθη από έναν 71χρονο άνδρα με όπλο. Επίσης, ο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εντός 24 ωρών εάν επανεκλεγεί, χτυπήθηκε από μια σφαίρα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης τον Ιούλιο.

Ο Βουλίν επέκρινε επίσης τους διοργανωτές μιας μαζικής διαδήλωσης που έγινε στο Βελιγράδι το περασμένο Σάββατο, δηλώνοντας ότι ο πραγματικός στόχος αυτής της διαμαρτυρίας θα μπορούσε να είναι η ανατροπή της σερβικής κυβέρνησης.
«Όπως γνωρίζουμε, η ανατροπή του εθνικού ηγέτη μερικές φορές σημαίνει όχι μόνο αλλαγή εξουσίας, αλλά και φυσική εξάλειψη του ατόμου που κατέχει την εξουσία», είπε ο υπουργός. Η διαδήλωση, στην οποία η κυβέρνηση υπολόγισε ότι συμμετείχαν περίπου 27.000 άτομα, στράφηκε ενάντια σε ένα έργο εξόρυξης λιθίου που οι επικριτές λένε ότι θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική ζημιά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments