Οργή και αγανάκτηση τα συναισθήματα που κυριαρχούν στον κόσμο…

0
Dodekanisos

Η οργή και η αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στον κόσμο για το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση δείχνει εντελώς ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη. Αυτή τη φορά ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας χρειάστηκε να εκκενωθούν ακόμα και νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Παράλληλα έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης για περισσότερες από δώδεκα περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Μαραθώνα και πολλών προαστίων της Αθήνας. Οι αρχές σε κοντινά προάστια άνοιξαν τουλάχιστον μια αθλητική αίθουσα και παρείχαν δωμάτια σε ξενοδοχεία.

Η φωτιά δημιούργησε ένα πέπλο καπνού πάνω από το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, σκοτεινιάζοντας τον ουρανό. Ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου, περίπου 35 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και γρήγορα βρέθηκε εκτός ελέγχου προκαλώντας εφιάλτες.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο άνεμος παρέμεινε δυνατός, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που αναπτύσσεται η φωτιά πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments