«Oι ΗΠΑ πρόσφεραν αμνηστία στον Μαδούρο με αντάλλαγμα να παραιτηθεί!»

0
Dodekanisos

Αμερικανοί αξιωματούχοι προσφέρθηκαν να αποσύρουν τις κατηγορίες για «ναρκοτρομοκρατία» κατά του Νικολάς Μαδούρο, εάν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μεταβιβάσει την εξουσία στους πολιτικούς του αντιπάλους, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal.

Ο Μαδούρο κέρδισε τον υποστηριζόμενο από τη Δύση αντιπολίτευση Edmundo Gonzalez Urrutia κατά 51,2% έναντι 44,2% στις προεδρικές εκλογές τον περασμένο μήνα, εξασφαλίζοντας στον εαυτό του μια τρίτη θητεία στην εξουσία. Οι υποστηρικτές του Γκονζάλες, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι η ψηφοφορία ήταν νοθευμένη και οι ΗΠΑ αναγνώρισαν επίσημα τον Γκονζάλες ως εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, η Ουάσιγκτον προσπαθεί τώρα να πείσει τον Μαδούρο να παραχωρήσει την εξουσία στον Γκονζάλες. Σε μυστικές συνομιλίες με έμπιστους του Μαδούρο, ο Λευκός Οίκος προσφέρθηκε να δώσει χάρη στον πρόεδρο της Βενεζουέλας και τους συμμάχους του, οι οποίοι σήμερα καταζητούνται στις ΗΠΑ για κατηγορίες ναρκωτικών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν επίσης να πείσουν τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Κολομβία – οι αριστερές κυβερνήσεις των οποίων θεωρούνται συμπαθείς προς το Καράκας – να πείσουν τον Μαδούρο να αποδεχθεί τη συμφωνία, ανέφερε η εφημερίδα. Εν τω μεταξύ, οι σύμμαχοι του Γκονζάλες έχουν προσφέρει επίσης εγγυήσεις ασφαλείας στον Μαδούρο εάν αποχωρήσει.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποσφράγισε κατηγορίες εναντίον του Μαδούρο και περισσότερων από δώδεκα πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Βενεζουέλας το 2020, κατηγορώντας τους για «ναρκοτρομοκρατία» και εμπλέκοντάς τους σε σχέδιο «πλημμύρας των Ηνωμένων Πολιτειών με κοκαΐνη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments