“Θεός φυλάξοι, οι ΗΠΑ ψάχνονται για τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιθανό να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή προκειμένου να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, εξέφρασε με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε και τα εξής:

“Θεός φυλάξοι, μπορεί να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή για να εξαπολύσουν έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι εκεί”, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA. “Φαίνεται ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει καθιερωθεί καλά υπό τον σημερινό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν]τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουν προσδιορίσει ξεκάθαρα τις χώρες ως φίλους, εχθρούς”.

Ο ίδιος επεσήμανε πως γίνεται ουσιαστικά ένας πόλεμος σε βάρος των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών.
«Βλέπουμε πολύ καλά τις σημερινές προσπάθειες διαίρεσης και διαίρεσης των χωρών μας. Είμαστε υπό την πίεση των απολύτως παράνομων μονομερών οικονομικών κυρώσεων. Ένας μόνιμος υβριδικός πόλεμος διεξάγεται εναντίον των λαών μας. Κάθε μία από τις χώρες της ΚΑΚ έχει ήδη βιώσει τουλάχιστον μία έγχρωμη επανάσταση, η οποία στην πραγματικότητα σήμαινε μια απόπειρα πραξικοπήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λουκασένκο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εάν η Ρωσία καταρρεύσει, όλα τα άλλα κράτη της ΚΑΚ θα παρασυρθούν σε μια δίνη, τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συμμετέχοντες στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΚΑΚ στο Μινσκ.
“Μπορεί κανένα από τα κράτη μας να μην τα καταφέρει χωρίς αυτήν την ενότητα. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό σήμερα, θα μας αντιμετωπίσουν ξεχωριστά. Αλλά αν η Ρωσία καταρρεύσει, θα βρεθούμε όλοι σε μια δίνη”, είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments