“Βγάλτε” την Ουγγαρία έξω από τη ζώνη Σένγκεν”

0
Dodekanisos

Γερμανοί πολιτικοί θέλουν να διώξουν την Ουγγαρία από τη ζώνη Σένγκεν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια ομάδα 70 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναστείλει τη συμμετοχή της Βουδαπέστης στη ζώνη Σένγκεν, αφού η χώρα αποφάσισε να διευκολύνει τις απαιτήσεις βίζας για πολίτες οκτώ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Εκπροσωπώντας το γερμανικό CDU/CSU, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, «ζήτησε σκληρή δράση σε μια εμπρηστική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

“Όποιος επιτρέπει στους Ρώσους να εισέλθουν στην ΕΕ χωρίς έλεγχο, απειλεί σοβαρά την ασφάλεια της Ευρώπης. Οι κατάσκοποι και οι δολοφόνοι του Πούτιν έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην ΕΕ και τη Γερμανία. Πρέπει να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές τώρα”, αναφέρει ο Βέμπερ.

Κατά τη γνώμη του, οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής. Η Βουδαπέστη πρέπει να αισθανθεί τις συνέπειες, πιστεύει. ΣΤο θέμα αναφέρθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου, Michael Stübgen ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως “είναι απαράδεκτο για μια χώρα της ΕΕ να επιτρέπει σε Ρώσους να εισέρχονται στη χώρα χωρίς ουσιαστικά κανέναν έλεγχο”.

Αλλά και η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φάιζερ, τόνισε ότι “ο κίνδυνος της ρωσικής κατασκοπείας και δολιοφθοράς είναι υψηλός και έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης. Οι χώρες της ΕΕ δεν πρέπει να δημιουργήσουν πιθανά σημεία εισόδου για κατασκόπους”, είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments