«Ακολουθούν δυο πολύ δραματικοί μήνες!», λέει ο Όρμπαν!

0
Dodekanisos

«Ακολουθούν δυο πολύ δραματικοί μήνες», επεσήμανε με νέες δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αναφερόμενος στο θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία! Σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα El Pais ο Ούγγρος πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει άμεσα από μόνη της μια ειρηνευτική πρωτοβουλία χωρίς να περιμένει τις ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ επικαλείται μια επιστολή που απέστειλε ο Όρμπαν στους Ευρωπαίους ηγέτες μετά τα τελευταία ταξίδια που πραγματοποίησε στο Κίεβο, στη Μόσχα και στο Πεκίνο.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν οποιαδήποτε πρόταση τους επόμενους μήνες», φέρεται να τονίζει σε σχετικό μήνυμα του. «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ πιστεύουν ότι νέες ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία θα πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Μίλησα με τον Κινέζο ηγέτη για πιθανά σενάρια ανάπτυξης συγκρούσεων μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Πιστεύει ότι ένας νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχει ένα άμεσο πολιτικό αποτέλεσμα ακόμη και πριν από την ορκωμοσία».

Στις 5 Ιουλίου, ο Όρμπαν επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου συζήτησε την πιθανή διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Νωρίτερα, στις 2 Ιουλίου, ο Όρμπαν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι στην Ουκρανία. Στις 8 Ιουλίου, ο Όρμπαν συναντήθηκε με τον Σι Τζινπίνγκ, ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με τις προοπτικές διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments